Güvenlik güçleri tarafından Bitlis’te PKK’lılara yönelik önceki gün başlatılan hava destekli geniş çaplı operasyonlar aralıksız devam ediyor. PKK’nın Türkiye’deki Kandil'i olarak nitelendirilen Sehi Ormanları kırsalında çok sayıda mağara bombalanıyor.

Bitlis kırsalındaki PKK’lılara ve örgüt tarafından kırsal alanlarda yapılan yapılara yönelik gerçekleştirilen hava destekli operasyonlar kapsamında Bitlis ve Tatvan’dan çok sayıda helikopter operasyon bölgesine gidip geliyor. İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve Geçici Köy Korucularından oluşan çok sayıda güvenlik gücünün de sevk edildiği Bitlis merkeze bağlı Ölek köyü kırsalı ve PKK’nın Türkiye’deki Kandil'i olarak değerlendirilen Sehi Ormanları kırsalı, operasyonun ağırlık merkezini oluşturuyor. Operasyon kapsamında PKK’lılara ait bazı mağaraların bombalandığı öğrenildi. Helikopterler tarafından abluka altına alınan bölgede zaman zaman çatışmaların yaşandığı belirtildi. Operasyon bölgesine giriş çıkışların da kapatıldığı görüldü.

Çeşitli tarihlerde öldürülen PKK’lıların mezarlarının bulunduğu Ölek köyündeki mezarlık ve çevresinde yaptırılan yapılara yönelik yıkım gerçekleştirildiğini öne süren bir grup HDP’li ise canlı kalkan olmak için bölgeye hareket ettiği ancak grup güvenlik güçleri tarafından bölgeye yaklaştırılmadığı öğrenildi. Operasyon bölgesine giden tüm yollar güvenlik güçleri tarafından kesilirken, bölgeden şiddetli patlama sesleri duyuluyor.

Operasyonla ilgili dün yazılı bir açıklama yapan Bitlis Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve Geçici Köy Korucuları tarafından Bitlis merkeze bağlı Ölek köyü kırsalı Sehi Ormanları mevkiinde PKK terör örgütüne yönelik hava destekli operasyon başlatıldığını duyurmuştu. Daha öncesinde güvenlik güçlerince tespit edilen PKK terör örgütü mensuplarınca inşa edildiği ve kullanıldığı değerlendirilen yapıların yıkılması ve kamu düzenini tesis etmek amacıyla operasyon başlatıldığını duyuran Bitlis Valiliği, Ölek köyü kırsalı ve Sehi Ormanları kırsalında operasyonların tamamlanmasının akabinde ayrıca gerekli açıklamaların yapılacağını bildirdi.

Öte yandan Bitlis ve ilçelerinde son 40 saattir 3 operatörde de şebeke bağlantısı sağlanamadığı gibi internet bağlantılarında da sorunlar yaşanıyor.