Ordu’nun Ünye ilçesinden Nevşehir’in Kozaklı ilçesine seyir halinde olan yolcu otobüsü, Yozgat E-88 karayolu Muslubelen yokuşunu çıkarken, motor kısmı alev aldı. Otobüsteki 28 kişi ölümden döndü.

Hüseyin Özçelik idaresindeki 34 YL 0760 plakalı yolcu otobüsü, Ordu’nun Ünye ilçesinden Nevşehir’in Kozaklı ilçesine giderken, sabaha karşı Yozgat Muslubelen yokuşunda motor kısmı yanmaya başladı. Kısa sürede büyüyen ve otobüsü saran yangında otobüste bulunan 28 kişi son anda kurtuldu. Ölü ve yaralının olmadığı yangında olay yerine gelen Yozgat Belediyesi İtfaiye ekipleri yangını güçlükle söndürdü.

Yangın sonrası otobüs kullanılamaz hale geldi. Otobüs şoförü Hüseyin Özçelik, itfaiyenin 5 kilometrelik mesafeye bir saatte geldiğini iddia ederek tepki gösterdi. Özçelik, "İtfaiye erken gelmiş olsaydı otobüste hasar daha az olurdu." dedi. Otobüsün yandığını gördüğünü ifade eden bir vatandaş da "Otobüsün yandığını görünce itfaiyeyi ve ambulansı aradım. Yangın çok büyüdü ve güçlükle söndürüldü." diye konuştu.