ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin yoğun hava saldırısı yardımıyla IŞİD’i Kobani’den geri alan ve IŞİD’i geri püskürten PKK/YPG, IŞİD’in elinde bulunan Tel Abyad kentine iki koldan saldırıya geçti.

Türkiye’nin Akçakale sınırının sıfır noktasın da bulunan ve IŞİD’in ana karargâhlarından biri olan Tel Abyad’a doğu ve batı olmak üzere her iki cepheden karşı saldırıya geçen PKK/YPG, Tel Abyad’a Serekaniye’nin batı cephesinden 35, Kobani’nin doğu cephesinden 10 km kadar ilerleyip Tel Abyad’a yaklaştığı bildiriliyor.

Ceylanpınar sınırının sıfır noktasın da bulunan ve PKK/YPG elin de bulunan Serekaniye’nin, batı cephesinden 35, Kobani’nin doğu cephesinden 10 km kadar Tel Abyad’a yaklaşan PKK/YPG, Tel Abyad’ı IŞİD’den almak için yoğun saldırıya geçtiği öğrenildi.

Öte yandan IŞİD’in elinde bulunan Suriye’nin Rakka kentinden Tel Abyad’a doğru hareket eden IŞİD’e ait bir yardım konvoyunun dün koalisyon güçlerine ait hava saldırısıyla vurularak imha edildiği iddia edildi.

ÖMER ALLUŞ: TEL ABYAD’DA YAKINDA ŞEHİR SAVAŞI BAŞLAYABİLİR

YPG’nin Serekaniye’nin batı, Kobani’nin doğu cephesinden Tel Abyad’a çok yaklaştığını ifade eden PYD Siyasi Komite Başkanı Ömer Alluş, ’’Kobani ve Serekaniye cephelerinden IŞİD'e karşı yoğun saldırıya geçen YPG, Tel Abyad’dı IŞİD’den almak için Tel Abyad’a bağlı çevre köylerde büyük ilerleme kaydetmiş durumda. Askeri birliklerimiz özellikle Serekani’nin Mebruka kasabasında IŞİD’e büyük bir askeri darbe vurarak IŞİD'e ağır kayıplar verdirdi. YPG birliklerimiz, IŞİD elinde bulunan Tel Abyad’a Kobani cephesinden 10, Serakani’ye cephesinden 35 km yaklaşmış durumda. Askeri birliklerimiz tıpkı Kobani’de olduğu gibi Tel Abyad’da da IŞİD ile şehir savaşına girmek için hazırlıklarını yapıyor. Er yada geç Tel Abyad’ı IŞİD’in elinden alarak Türkiye Suriye sınırındaki topraklarımızı IŞİD tehdidinden temizlemiş olacağız.’’