Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinin karşısında bulunan ve IŞİD militanlarının saldırdığı Suriye'nin Kobani kentindeki çatışmalar 3'üncü gününe girerken Kobani’de şiddetli patlamalar devam ediyor.

IŞİD militanları ile PKK/YPG milisleri arasında çatışmaların sürdüğü Kobani'de, saat 11.00 sularında YPG güçleri, IŞİD militanlarının ele geçirdiği Mıştenur Hastanesi'ne bomba döşeyerek, hastaneyi IŞİD militanları ile birlikte havaya uçurdu.

Yaşanan şiddetli patlama ile ilgili bilgi veren PYD siyasi Komite Başkanı Ömer Alluş, "DAEŞ teröristleri geçen Perşembe akşamı Kobani merkezine yaptığı kanlı baskın sonrası Mıştenur hastanesini de ele geçirmişti. YPG milislerimiz hastanenin etrafını kuşatarak teröristlerine teslim olmaları için süre verdi. Sürenin bitiminde DAEŞ teröristleri teslim olmayınca YPG milislerimiz hastane çevresine bomba döşeyerek Mıştenur Hastanesini ve tahminen içindeki 15 kadar DAEŞ militanını havaya uçurdu.’’ dedi.

IŞİD’in Kobani’nin doğusunda yer alan Kaniya Kurda bölgesinde halen var olduğunu ifade eden Ömer Alluş, "Kobani’nin doğusunda yer alan mahallelerde DAEŞ militanları, sayısını tam olarak bilmediğimiz sivil halkı rehin alarak kendine canlı kalkan yapmış durumda. YPG güçlerimiz bu bölgeyi de ayrıca kuşatmış durumda.’’ dedi.