Şanlıurfa Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı’nın Plaka Tanımlama Sistemi(PTS) karartıldığı iddiası üzerine gözaltına alınan 8’i polis 9 kişinin tamamı serbest bırakıldı.

İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı’nın Ceylanpınar’da şehit edilen 2 polisin cenaze töreninde 'Plaka Tanımlama Sistemi' karartıldı şeklinde 'paralel' suçlama yapması ve bazı gazetelerin manşetine konu olan olay mahkemece çöktü. İki gün önce gözaltına alınan 8’i polis, bir öğretmen olmak üzere 9 kişinin tamamı savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

SUÇA DAİR HİÇBİR DELİL BULUNAMADI

TEM şube polislerince yapılan operasyonla gözaltına alınan ve terör örgütü üyesi olmakla suçlanan şüphelilerin suçuna dair delil bulunamadı. Savcılık, birkaç soyut beyanın dışında hiçbir delil olmadığını gerekçesi ile şüphelileri serbest bıraktığı öğrenildi.

SORUŞTURMADA PTS’NİN KARARTILDIĞINA DAİR HİÇBİR İBARE GEÇMEDİ

Bu arada günlerce kamuoyunda PTS sisteminin karartıldığı iddia edildi. Ancak soruşturmada PTS sisteminin karartıldığına dair hiçbir somut delil geçmedi. Sadece KOM Şube’nin PTS sisteminden yararlanması için Muhabere Şubeye gönderdiği resmi yazıya kısa sürede karşılık verilmediği yönünde sorular soruldu. İki günlük gözaltından sonra savcılığa sevk edilen şüphelilerin tamamı delil yetersizliğinden serbest bırakıldı. Böylece yaklaşık bir yıldır PTS sisteminin karartıldığı iddiası da çökmüş oldu.

Bu arada daha önce de bu suçlama ile polisler açığa alınmış, idari soruşturma başlatılmıştı. Ancak Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi suça dair hiçbir delil olmadığı gerekçesiyle soruşturmaya gerek görmemişti.