Eyüp'te içinde bulundukları minibüsün plakasının son harfi gizlenmiş halde marketleri gözetlerken şüphe üzerine gözaltına alınan 5 kişi, savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Şüphelilerden Ziya G., hakkında resmi belgede sahtecilik suçundan kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle verilen arama kararı olduğu için tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Eyüp Topçular Mahallesi Esatağa sokak üzerinde 3 Nisan 2015 tarihinde saat 19.00 sularında içinde 5 kişi bulunan bir minibüsün, plakasının son harfi gümüş renkli bir metal ile kapatılmış olması polis ekibinin şüphesine neden oldu. Araç içindeki kişilerin marketleri gözetlediğine de dikkat eden ekip görevlileri, minibüsün olay yerinden kaçma ihtimali üzerine ikinci bir ekip çağırdı.

İki ekip arabasının minibüsün ön ve arkasına park etmesinin ardından kimliklerini gösteren polisler minibüs içinde arama yaptı. Aramalarda, hırsızlık amacıyla kullanıldığı değerlendirilen tornavida, yan keski, İngiliz anahtarı, kapı kanırtmak için kullanıldığı değerlendirilen demir çubuk ve eldiven ele geçirildi. Araç içinde bulunan Ercan A. (30), Şöhret A. (25), Özgür S. (21), Barış S. (23) ve Ziya G. (36), haklarında çok sayıda polis kaydı olması nedeniyle şüphe üzerine gözaltına alınarak Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği'ne götürüldü.

Emniyet müdürlüğünde işlemleri tamamlanan şüpheliler, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na çıkarıldı. Hırsızlık şüphesi ile ifadeleri alınan 5 kişinin tamamı da savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Ziya G. hakkında daha önceden 'Resmi belgede sahtecilik' suçundan kesinleşmiş hapis cezası ve arama kaydı bulunduğu için tutuklanarak cezaevine gönderildi.