Polatlı Ticaret Odası ve Ankara İŞKUR İl Müdürlüğü’nün ortak çalışması ile başlayacak olan Girişimcilik Eğitimleri için mülakatlar yapıldı.

Mülakata Polatlı İŞKUR Şube Müdürü Ali Fuat Eren, Polatlı İŞKUR uzmanları, Polatlı Ticaret Odası KOSGEB Temsilcisi Bilal Kırçıl, Polatlı Ticaret Odası Proje Koordinatörü İnanç Ölmez katıldı. 35 kişini başvurduğu Girişimcilik eğitiminde uzmanlar mülakatları titizlikle yürüttü. 25 kişinin yer alacağı eğitim 15 Eylül 2015 itibariyle başlaması ve 30 Eylül 2015 tarihinde bitmesi planlanıyor.

Eğitimler Polatlı Ticaret Odası salonunda düzenlenecek ve ücretsiz olacak. 70 saatlik kurslar ile girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri, iş planı kavramı ve ögeleri, pazar araştırması, pazarlama planı, finansal plan, iş planının yazılmasında ve sunulmasında gereken hususlar konularında uzman hale gelecek.

Polatlı Ticaret Odası 2013,2014 ve 2015 yıllarında 17 Girişimcilik kursu düzenledi. Bu kurslar 510 kişiye Girişimcilik sertifikası verdi. 2015 yılı sonuna kadar 3 kurs daha açacak olan Polatlı Ticaret Odası 75 Girişimciyi daha eğitim vermeyi planlıyor. Girişimcilik eğitimlerin danışmanlığı Polatlı Ticaret Odası KOSGEB Temsilciliği tarafından yürütülüyor ve KOSGEB uzmanı halka ücretsiz hizmet veriyor.