Polatlı Belediyesi ve Kent Konseyi'nin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı mapsamında düzenlediği 'Meşaleli Gençlik Yürüyüşü' yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Kent Konseyi Başkanı Serpil Öztürk ve Meclis üyelerinin de aralarında bulunduğu kalabalık, ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle Cumhuriyet Meydanı'ndan Şehitler Parkı'na kadar Atamıza saygı ve sevgi ifade eden sloganlar atarak yürüdü.

Şehitler parkında katılımcılara hitap eden Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi'nde yer alan hususların günümüzde varlığını sürdürdüğünü ve gençlerin, Atatürk’ün emaneti Cumhuriyete sahip çıkması gerektiğini dile getirdi.

Başkan Yıldızkaya, "Bu akşam burada Türk gençliğinin, büyük Türk tarihinden milli değerleri ve Türkiye Cumhuriyeti'ne her şartta sahip çıkacağını bir kez daha gösterdiniz. Hepinizi tebrik ediyorum." diye başladığı konuşmasında, "Milli değerlerin ayaklar altına alındığı, milli değerlerin unutturulmak istendiği bir dönemde sizin bu dimdik duruşunuz çok büyük anlam ifade ediyor. Takdire şayan bir tavrınız var. Hepinizi takdirle karşılıyor, gözlerinizden öpüyorum. 19 Mayıs Türk tarihinde önemli bir tarih noktasıdır. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk liderliğindeki Türk güçleri ‘ya istiklal, ya ölüm’ parolasıyla harekete geçmiş ve Anadolu coğrafyasında yeniden küllerinden doğmuştur.

Bugün gençliğimiz, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi'ni bir kez daha, ama dikkatlice okumak durumdadır. İçinde bulunduğumuz sıkıntıların, dertlerin çözüm noktası oradadır. Ben inanıyorum ki Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi'ne uygun olan Türk gençliği bütün engelleri aşacaktır. Milletimizin geleceği aydınlıktır. İnşallah bizler, yarınlara sizlere güvenerek daha güvenle bakıyoruz." ifadelerini kullandı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, Polatlı Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen resmi programın ardından Polatlı Belediyesi'nin düzenlediği Gece Yolcuları Konseriyle devam etti.