Dağlıca'da 16 askerin, Iğdır'da 13 polisin şehit edilmesine vatandaşların tepkisi devam ediyor. Polatlı'da binlerce kişi Cumhuriyet meydanında toplanarak terörü protesto etti.

Oda dernek ve tüm sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı teröre tepki mitinginde şehitlere sahip çıkıldı.

Cumhuriyet meydanında terörü lanetlemek için toplanan binlerce vatandaşa hitap eden Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, 'erkekçe dövüşmekten kaçan kahpelerin' Anadolu’nun her köşesinde evlere ateş düşürdüğünü, ocağına ateş düşen anaların ağıtlarını Türkçe ve Kürtçe yaktığını söyledi.

Yıldızkaya, "Bizi yıldırmak isteyen milletimize diz çöktürmek isteyen şerefsizler ve cümle alem duysun ki henüz milletimiz son sözünü söylemedi. Bu ülkenin çocukları bu ülkeyi sonuna kadar savunacak, sonuna kadar koruyacak kararlılığa ve kudrete sahiptir. Bunu bütün dünya bir kez daha görecektir. Bizi yıldıramazsınız. Dağlıca’daki, Iğdır’daki kahramanlarımız gibi milyonlarca Türk çocuğu bu ülke için canını vermeye hazırdır." dedi.

Binlerce yıl kardeşçe, birlikte yaşayan Kürt vatandaşların gafletten uyanıp PKK terörünü sorgulaması gerektiğini belirten Başkan Yıldızkaya, şunları kaydetti: "Bütün bu olumsuzluklara rağmen Anadolu’daki bin yıllık kardeşliğimizin bozulmasına fırsat vermeyeceğiz. Bizim vazgeçebileceğimiz ne bir çakıl taşımız, ne de bir tek vatandaşımız vardır. Aynı safta aynı Hakk’ın huzuruna çıktığımız, aynı Peygamberin ümmeti Kürt kökenli kardeşim. Biliyorum ki en az benim kadar yüreğin yanıyor. En az benim kadar için acıyor. Artık senin sesini daha fazla yükseltme zamanın gelmiştir. Eşkiyaya daha gür bir sesle haykırmalısın: ‘Kim adına kan döküyorsun? Kim adına tuzak kuruyorsun? Kim adına hainlik yapıyorsun?’ diye haykırmalısın. Biliyorsun ki bizler kardeşiz. Hem de öz kardeşleriz. Hainler seni temsil edemezler. Bu kâfir grup, Müslüman da değil. Mehmetçiğe kurşun sıkan o hain elleri, şehit analarını yasa boğan o şerefsizleri asla unutmayacağız. Bizim için vatan kutsaldır, vatan namustur. Namusumuzu haremi ismetimizi sonuna kadar koruyacağız. Rabbim bize yaşattıkları acının bin katını onlara yaşatsın.’’

Daha sonra on binlerce Polatlılı ellerinde bayraklarıyla, dillerinde vatan aşkıyla, Cumhuriyet meydanından Fatih mahallesi İmam Hatip Lisesi kavşağına kadar yürüdü.