Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi poliklinikler ek binasının, bitişiğinde devam eden otopark inşaatı nedeniyle hasar görmesi vatandaşları mağdur etti. Muayene için hastaneye gelen vatandaşlar binadaki çatlaklıklar nedeniyle polikliniklerin kapatıldığını öğrenince şaşkına döndü.

Hastanenin poliklinikler binasının meydana gelen çatlaklıklar nedeniyle kapatılması üzerine hastalar ve muayene için gelenleri olumsuz etkilendi. Hastane görevlileri bir taraftan kapatılan ek binadaki malzemeleri taşırken bir taraftan da hasta yakınları ve muayene için gelenleri başka bölümlere yönlendirmeye çalıştı. Tahliye sırasında kimi yaşlı hastalar yürümek zorunda kalırken kimi hastalar da başka hastanelere yönlendirdi. Hasar üzerine olay yerine Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) geldi. Ekip meydana gelen çatlaklıklar nedeniyle hizmete kapatılan binada inceleme yaptı.

85 yaşındaki bir bayanın yakınlarının yardımıyla yürümesi ise tepkiye neden oldu. Hasta yakını bir bayan, yoğunluktan tekerlekli sandalye bulamadıklarını ve yürümek zorunda kaldıklarını söyledi. Diğer bir yaşlı bayanın ise hastane bahçesinde elindeki bastonla bir araca yaslanarak beklediği görüldü. Bir vatandaş da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni hastanenin dibinde otopark yapmasını eleştirerek, "Bu rezillik var. Sağlık Bakanı yetkililerimiz buna bir el atsın. Büyükşehir Belediyesi her yeri parsellemiş. Zaten her yer İspark. 5 lira için garibin şu otoparkına göz koymuşlar. İBB bu kadar mı düştü 5 lira için. Bu kadarda olamaz." dedi.

Bir diğer vatandaş ise acile getirdikleri hastalarını yürüyerek götürdüklerini, ve hastaları karşılayanın olmadığını iddia etti.

Hastane bahçesinde kucağındaki bebeği ile yürüyen bir vatandaş ise "Başka bir hastaneye gitmemiz gerekiyor. Vatandaşlar buradaki işlemler hakkında bilgilendirilmiyor. İnsanlar mağdur oluyor, çok sıkıntı var." ifadelerini kullandı.