Osmaniye’de geçtiğimiz günlerde polisin hukuksuz bir şekilde baskın yaptığı dernekler arasında 'kamu yararına dernek' statüsünde yer alan ve AK Parti eski milletvekili Lokman Ayva’nın da bir dönem genel başkanlığını yaptığı Beyaz Ay Derneği'nin de bulunduğu ortaya çıktı. Beyaz Ay'ı da basan polisin, gerekçe göstermeden her tarafı aradığı belirtildi. Duruma tepki gösteren Osmaniye Şube Başkanı Ahmet Pamuk, derneklerinin Abdullah Gül cumhurbaşkanı, Recep Tayyip Erdoğan da başbakan iken 'kamu yararına çalışan dernek' statüsüne alındığını, sorumlular hakkında gerekli hukuki işlemi başlattıklarını söyledi. Baskını Lokman Ayva'ya ilettiklerini anlatan Pamuk, onun da şaşkınlığa düştüğünü dile getirdi.

Beyaz Ay Derneği Osmaniye Şube Başkanı Ahmet Pamuk, 17 Haziran günü bir polis memurunun kendisini telefonla arayarak derneğe davet ettiğini belirtti. Kendisi geldiğinde ise içeriye girip bir anda bütün odaları aramaya başladıklarını ifade eden Pamuk, dernekte aranmadık yer bırakmadıklarını vurguladı. Bu esnada kendilerine hiçbir sebep, gerekçe belirtilmediğinin altını çizen Pamuk, “Sadece arama emrini verdiler elime. Bugün de o konuyla ilgili itirazımı gerçekleştirdim. Derneğimiz kamu yararına çalışan bir dernektir, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül zamanında onanmış, şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başbakan iken kamu yararına dernek belgesini almış bir dernek.” dedi.

Derneklerinin uluslararası ve ulusal pek çok başarılı çalışmaya imza attığını anlatan Pamuk, “Tüm Osmaniye bu derneği tanır. Bugüne kadar Osmaniye’deki bürokratlardan ve halktan bizim çalışmalarımızı izlemeyen, katılmayan çok fazla insan yoktur. Hepsi gelmiştir, hepsi derneğimizin ne olduğunu bilirler. İnternetten de Türkiye Beyaz Ay Derneği denince, bunu inceleyince çıkar.” diye konuştu. Yapılan uygulamayı anlamanın mümkün olmadığını ifade eden Pamuk, “Bunu yapan, buna karar veren insanlar ya bu ülkeyi sevmiyorlar ya da hiçbir şeyi bilmiyorlar. Buna söyleyecek o kadar çok şey var fakat şu anda biz itirazımızı, kanunen ne yapmamız gerektiğini öğrendik, onları yapıyoruz. Daha sonra açıklamalarımız olacak, itirazlarımız olacak. Elimizden gelen hukuki her türlü mücadelemizi vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

Pamuk ayrıca, Türkiye Beyaz Ay Derneği Genel Başkanı ve AK Parti eski milletvekili Lokman Ayva’ya da konu ile ilgili bilgi verdiğini anlatarak, “O da şaşırdı, ‘Nasıl böyle bir şey olabilir?’ diye. O da gereken her türlü mücadelemize destek verecektir. Çünkü kendisi de hem bu hükümetin kuruluşunda rol almış eski bir milletvekili, hem MKYK eski üyesidir. Kendisi de son 30 yıldır bu engellilerle ilgili tüm mücadeleleri başlatmış ve ülkemizi tüm uluslararası platformda başarıyla temsil eden bir dernek başkanıdır. Biz de onun neferleriyiz.” diye konuştu.