İç Güvenlik Paketi'ne konulan bir maddeyle AK Parti hükümeti tarafından Polis Akademisi ve kolejleri kapatılmak isteniyor. Düzenlemenin hakka ve hukuku aykırı olduğunu belirten polis okulu öğrencileri ile aileleri Ankara’da Polis Akademisi Başkanlığı önünde bir araya geldi. Veliler tepki eyleminde hep birlikte istiklal Marşı'nı okudu, ardından polis olmak için okuyan çocuklarının keplerini havaya fırlattı. Ailelerin eylemi görevli başka polislerce baştan sona kadar kamera ile kayıt altına alındı.

Oğlunun 8 yıldır polislik eğitimi aldığını belirten başka bir veli, "Nerede, nasıl davranılması gerektiğini bilen, hangi kanunun işlediğini çok iyi bilen bir çocuktur. Şimdi çocukları mezun etmiyorlar, farklı üniversitelerden öğrenci yetiştirip buraya getirmeye çalışıyorsunuz. Bu sadece evlatlarımıza yapılan bir haksızlık değil, millete yapılan bir haksızlıktır. Bu şekilde birikimi olan birini bırakacaksınız, onun yerine 6 ayda hızlandırılmış eğitim alan polisleri salacaksınız.” açıklamasını yaptı.

Çocuğunu devlete güvenerek bu okullara gönderdiğini aktaran bir veli de “Çocuğumu Türkiye Cumhuriyeti’nin polis akademisini gönderdim. Ben çocuğumu sağ-sol diyerek okuldan atmaya ne hakkın var. Benim çocuğumu okuldan attığında, yerine getireceğiz çocuk Türkiye vatandaşı da benim çocuğum nerenin vatandaşı? Mısır’daki, Rabia’ya ağlayan cumhurbaşkanı benim çocuğuma niye ağlamıyor? Nişanlısı var, hayatı var, hayalleri var. Bunları nasıl yıkarsın?” ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

Çocuklarının haklarını istediklerini dile getiren bir anne, eşinin rahatsız olduğunu, kendisinin de bu olaydan sonra rahatsızlık geçirerek hastanede yattığını kaydetti. Yaşananlara tepki gösteren bir başka anne ise, “Herkes elini vicdanına koysun 28 Şubat mağdurları şimdi bizi niye mağdur ediyor. Biz 3 aydır gece gündüz ağlıyoruz.” dedi.

“TOSUN GİBİ OĞLUM 62 KİLOYA DÜŞTÜ”

Çocuğunun evde çıkamadığını ve bunalımda olduğunu belirten diğer bir veli "25 yıl ben bu devlete hizmet ettim. Ne hallerde büyüttüm ben onu. Çocuğuma bu okula gitme dedim. Ben bu okula gideyim ülkemi savunayım dedi. Elleri yaralar içinde geldi. Her tarafı şişti. Ne eşim ne de benim huzurum kalmadı. Çocuk depresyonda, yemiyor, içmiyor. Tosun gibi oğlum 62 kiloya düştü.” diye konuştu.