İstanbul polisinin yaptığı operasyonda gözaltına alınan 13 kişiden biri olan eski Emniyet Müdürü Ahmet Akbal’ın avukatı Mehmet Öksüz, soruşturmanın zamanlamasının yargının siyasallaştığını gösterdiğini söyledi. Dosyada gizlilik kararı olmasına rağmen müvekkillerin fotoğraflarının bazı basın-yayın organlarında yayınlandığına dikkat çeken Avukat Mehmet Sürer, “isimler çarşaf çarşaf verilerek, terörle mücadelede etkin mücadele eden bu şahıslar hedef haline getirilmiştir.” ifadelerini kullandı.

İstanbul polisi 14 Haziran 2015 tarihinde haklarında yakalama kararı bulunan, aralarında emniyet görevlilerinin de bulunduğu 13 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan Muğla eski Emniyet Müdürü Ahmet Akbal’ın avukatı Mehmet Öksüz, müvekkilinin tutuklanmasının hukuksuz olduğunu belirtti. Müvekkilinin, ifadesi alınmadığı halde halen gözaltında tutulduğunu dile getiren Öksüz, “Müvekkillerin kalp rahatsızlıkları vardır. Nezarethane şartları müvekkilleri olumsuz etkilemektedir. Müvekkiller yıllardır terörle mücadele kapsamında emniyetin çeşitli birimlerinde görev yapmıştır. Müvekkiller, birkaç gündür özellikle Yenişafak, Sabah, Star ve Yeni Akit gazetesinde bir kısım şahsın öldürülmesiyle ilgili ilişkilendirilmekte olup, kişilik hakları ihlal edilmiştir. Kamuoyunda suçlu gibi algı oluşturulmak istenmektedir. Müvekkiller ve aileleri hedef haline getirilerek, terörle mücadele konusunda hedef olarak gösterilmektedir. Tabiri diğer ile itibar suikastı yapılmaktadır.” diye konuştu.

Öksüz, şöyle devam etti: “Bu iddiaları ortaya atan Sabri Uzun, akrabası olduğunu iddia ettiği Hulusi Cemil Altınlı ve diğer kişiler hakkında İstanbul ve Ankara Cumhuriyet başsavcılıklarınca ‘Yalan tanıklık’, ‘Suç uydurma’, ‘Hedef gösterme’, ‘Kişisel verilerin kaydedilmesi’ ve ‘Adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs etmekten’ suç duyurusunda bulunulmuştur. Sabri Uzun isimli şahsın ‘İn’ isimli kitabındaki iddialar derin devletin yeniden hortladığının açık ifadesidir. Bu kitapta beyanı geçen Hanefi Avcı ve Sabri Uzun’un ilişkileri tesadüfi olmadığı gibi Hulusi Cemil Altınlı’nın beyanı tesadüfi değildir. Sabri Uzun ve Altınlı isimli şahıslar, müvekkilleri ve gözaltına alınan şahısları hedef haline getirmişlerdir. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bu soruşturma adalete hizmet etmemektedir. Bahse konu davalarla ilgili Batman ve Ankara’da da soruşturma yürütülmektedir.”

'TEHDİT EDİLİYORLAR'

Kimlerin gözaltında olduğunu bilmediklerini, buna rağmen yandaş medyada isimlerin çarşaf çarşaf verilerek, terörle mücadelede etkin mücadele eden şahısların hedef haline getirildiğini aktaran Edirne eski Emniyet Müdürü Cemil Ceylan’ın avukatı Mehmet Sürer de gerek yazılı basın, gerekse sosyal medyada müvekkillerin ‘kana kan’ ifadelerle açık bir şekilde tehdit edildiğini vurguladı.