Avukat Turgay Balaban, Eskişehir merkezli 12 ilde gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alınan polislerin bu sabah adliyeye sevk edildiğini, adliyede polislerin duruşması olan ve cezaevinden getirilen yaklaşık 30 ile 35 mahkûmun bulunduğu nezarethaneye konulmaları nedeniyle kıyametin koptuğunu ifade ederek," Bizim müvekkillerimiz tutuklu değiller. Mahkûm değil, adliye nezaretinde bulunmasını gerektecek, bir zorunluluk da yok. Bunu adliye koridorunda da bekletebilirsiniz. Gözaltı işkenceye dönüşmüş şekilde, yani psikopat tipli insanlarla hep ağır ceza almış kişilerle, siz bunları nasıl aynı ortamda bulundurursunuz." dedi.

"DURUŞMASI OLAN MAHKÛMLAR POLİSLERE KÜFÜR ETTİ"

Sabah adliyeye geldiklerinde zor ve güç uğraşlar sonucunda müvekkilleriyle görüşebildiklerini belirten avukat Balaban, "28 şubat Eskişehir il emniyet müdürlüğü ve İl istihbarat Müdürlüğünden görevli olan yaklaşık 29 polise operasyon yapıldı. 3 günden beri emniyete ve savcılık ifadelerinin ardından bu sabah saat 07.00 itibariyle hepsi adliye sevk edildi. Sabah biz nezarete gittimiz de zor güç uğraşlar sonucunda müvekkillerimizle görüştük. Fakat söyle bir durum yaşandı. Sabah adliyede duruşması olan cezaevinden getirilen yaklaşık 30 ile 35 mahkûm bu polislerin geldiğini öğrenince adliyede bir kıyamet koptu. Tacizler, küfürler, 'bak size su bunu yaparız', 'bunu yaparız' şeklinde hakaret ve küfürler ettiler, orası karıştı. Jandarma ayırdı. Biz durumu başsavcıya bildirdik ve yukarı çıktığımızda savcı bunu düzelteceğini söyledi." dedi.

"VATANA MİLLETE HİZMET ETMİŞ POLİSLERLE MAHKÛMLAR AYNI NAZARETHANEDE"

Bu insanlar bunları hak etmiyorlar. 20 yıldır, bu vatana ve millete hizmet eden komiseri, amiri, müdürü, il müdürü var, aşağıda nezarethanede. Bunlar bunları hak etmiyorlar. 3 kişinin savcılık ifadesi devam ediyor. 20 kişi olduğunu tahmin ediyoruz. 3 kişinin ifadesi tamamladıktan sonra bir değerlendirme yapacak." diye konuştu.

"BUGÜN ADALET SARAYI YAZILAN YERDE ADALET VAR MI GERÇEKTEN ONU GÖRECEĞİZ"

Polislerin bunu hak etmediklerini belirten Balaban, "Bunlar bilinçli mi olarak mı yapılıyor yoksa onu da bilmiyorum ama bu polisler bunları hak etmiyorlar. Sucu hükmen sabit olana kadar, herkes masumdur yani adliye nezaretine atılacak bir durum yok. Diğer mahkûmlarla aynı ortamda bulunuyor. Bu polisler üç gün boyunca bank üzerinde yattılar, kendilerine üç öğün peynir ve domates verildi. Hiçbir zaman moralleri bozulmadı, ta ki bu sabah. Durduk yere bu insanlar niye küfür yesinler, görevini yapmış bu insanlar, bu gün adalet sarayı yazılan yerde adalet var mı, gerçekten onu göreceğiz." diye belirtti

"TUTUKLAMAYA SEVK ETMEK İÇİN KATALOG SUÇ GETİRMEYE ÇALIŞIYORLAR"

'Tutuklamaya sevk etmek için katalog suç getirmeye çalışıyorlar' diyen Balaban, "Dosya gizli ama ben savcıya dedim ki, örgüt ithamı var, lütfen bu örgütün ne olduğunu bize söylermisiniz, yöneticisi kim, elemanı kim, amacı ve faaliyeti ne, ne yapmış ne suça karışmış, ya avukat bey dedi. Örgüt işini araştırdık ama dedi, örgüt bulamadık dedi. Bulsaydınız inanın, onunla ilgili sorularda sorardık dedi. O zaman sen niye benim müvekkilimi örgüt olarak gözaltına alıyorsun. Demek ki tutuklamaya sevk etmek için katalog suç getirmeye çalışıyorlar. Bu insanlar kamu görevlisi, hakkında bir soruşturma yapmak için izin alınması gerekir. İzin alma işini bu şekilde berteraf etmişler." şeklinde konuştu.