Polis zoruyla BDDK tarafından 3 Şubat'ta yönetimi değiştirilen Bank Asya'nın Ümraniye'deki merkez binası önünde kaldırılan polis ablukası tekrar başladı. Polis bankanın önüne barikat kurarak vatandaşları uzaklaştırdı.

Bank Asya'nın Ümraniye'deki Genel Müdürlük binasını önünde kaldıran güvenlik önlemleri tekrar başladı. Polis ve çevik kuvvet ekipleri, bankanın önünde bekleyen vatandaşları ve basın mensuplarını zorla uzaklaştırdı. Kaldırılan barikatları geri getiren polis, bankanın önünü tekrar kapattı. Duruma tepki gösteren vatandaşlarla polis arasında kısa süre gerginlik yaşandı.

Olaya tepki gösteren bir vatandaş, "Demokratik duruşumuzu gösteriyoruz. Bank Asya'ya bir çökme operasyonu yapıldı. Protesto için buradayız. Yanlışını anlayan siyasiler, yeni bir polis operasyonu ile gündem değiştiriyorlar. Biz gündemin değişmediğin göstermek için buradayız." dedi.

Polisin zorla çıkardığı bir müşteri ise 'Bankama, kendi mal varlığıma sahip çıkmak istiyorum. Adam beni itip çıkarıyor. Böyle bir şey var mı. Bariyerin öbür tarafı başka bir ülkemi. Burası PKK bölgesi mi onlar böyle yapıyor. Kendi ülkemde konuşamıyorum." diye tepki gösterdi.