Adana'da erken kayıt döneminde polis ve maliyecilerin baskınına uğrayan Burç Okulları'na verilmek istenen 'olumsuz algı' ters tepti. Ulusal ve uluslararası dereceleriyle kentin en başarılı eğitim kurumları arasında gelen Özel Burç Çukurova Okulları'nın 2015–2016 yılı kayıtları doldu. Okul yönetimi düzenlediği 'Bahar Şenliği' etkinliğinde konfetiler eşliğinde astığı dev pankartla kayıtlara yoğun ilgi gösteren velilere teşekkür etti. Binlerce veli ve öğrencinin katıldığı organizasyon renkli kültürel ve sportif gösterilerle şölene dönüştü. 2015 YGS şampiyonunu çıkartan Burç Okulları'nda ortaya çıkan kaynaşma tablosu ile önümüzdeki yıla 'hazırız' mesajı verildi.

Burç Çukurova İlk-Ortaokul Müdürü İlhami Kara, Mart 2015 itibariyle yeni sezon kayıt yenileme işlemlerine başladıklarını belirtti. 21 Mart'ta yaklaşık 40 polis ve 4 maliyeciyle okula hukuksuz baskın yapıldığını hatırlatan Kara, "Bu tamamen bir algıydı. 'Acaba kayıtları nasıl engelleyebiliriz?' tarzında bir girişimdi. Ancak Adana halkı okuluna sahip çıktı. Velilerimizin büyük teveccühü ile biz bunu aştık. Bine yakın kayıtla yeni dönem öğrenci alımını tamamladık. Okulumuzu tercih eden velilerimize teşekkür ediyoruz." dedi.

Kendisi de bir eğitimci olan velilerden Bayram Yiğit, okula yapılan polis baskınının geri teptiğini vurguladı. Aynı gün kuruma 80'in üzerinde yeni kayıt yapıldığını ifade eden Yiğit, "Buraya polisi kimin gönderdiğini bilmiyorum. Keşke 40 polisin yerine Bakanlık Müfettişi gelip, 'bu okul eğitimde nasıl Adana birincilerini çıkartıyor?' sorusunun cevabını araştırsaydı." diye konuştu.

Okullarda artan uyuşturucu, sigara ve benzeri kötü alışkanlıklar ile şiddet olaylarına dikkat çeken Yiğit, Burç Okulları'nda çocukların her yönden mükemmel bir şekilde yetiştirildiğini kaydetti. Yiğit, şöyle devam etti: "Burç'ta öğrenicinin sadece bilişsel değil tüm alanlarda gelişimi sağlanıyor. Bu modeli diğer eğitim kurumlarına da taşınması lazım. Bu okul çocukların sabahları sevinerek gittiği, akşamları da ayrılmak istemediği bir yuva. Çünkü sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere doyuyor. Çocuklarımız çok mutlu. Buda derslerine yansıyor. Buradaki model ülke geneline yayıldığında eğitim sisteminin düzeleceğine inanıyorum. Son YGS sınavında 550 binin üzerindeki aday barajı geçemedi. Bir öğrenci 12 yıl eğitim görüyor ve barajı geçemiyor. Çok büyük bir ayıp. Polislerin yerine bakanlık müfettişlerinin gelip bu okulların başarılarını araştırması gerekirdi."

21 Mart'taki polis baskınını yaşayan velilerden Süleyman Kıvrak ise son derece üzücü olan böyle bir girişimi hiç kimsenin istemediğini ifade etti. Kıvrak, "Ama bizler ve çocuklarımıza bu algı operasyonu yaşatıldı. Fakat buradaki bu topluluk ve yeni sezon kayıtlarının dolmuş olmasından memnunuz. Çocuklarımız hayırlı geleceği adına buraya gönderiyoruz. Elbette yavrularımız bu süreçten etkilendi. Ancak okul yönetimi, veli ve öğrenciler olarak bunun üstesinde geldik. Okulumuz ne kadar yıpratılmak istendi. Buradaki bu manzara sözü edilen niyetin ters teptiğini göstermiştir. İnşallah böyle bir şey hiçbir okulda bir daha yaşatılmaz. Eğitim devam ederken böyle bir baskının yapılmasını manidar buluyoruz."

Burç Çukurova İlkokul yöneticisi Servet Genç de muhteşem bir katılımla öğretmen, veli ve öğrenciler arasındaki birlikteliğin daha da pekiştiğini anlattı. Bu yıl her dalda onlarca derce elde ettiklerini aktaran Genç, kuruma gösterilen ilgiye layık olmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.