Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde polis baskını ile gündeme gelen Gonca Kreş gündüz bakım evi öğrencileri ile yeni eğitim öğretim yılına başladı. Açılışta konuşan sorumlu Müdür Asım Bölükbaşı kayıtların dolduğunu belirtip, "Temeli sevgi, saygı ve hoşgörüye dayanan Gonca Kreş, kapısını çalan herkese kapısını sonuna kadar aralamıştır." dedi.

Ereğli'de okul öncesi eğitim kurumlarından Gonca kreş bugün yeni eğitim ve öğretim yılının açılışını gerçekleştirdi. Kreş binasında öğrencilerin bulunduğu sırada 7 Ağustos tarihinde gerçekleştirilen polis baskını ile Türkiye gündemine oturan ana okulunda 0-6 yaş gurubu öğrencileri ile öğretmenler pasta kesti. Kayıtların tamamının dolduğu ana okulunun sorumlu Müdürü Asım Bölükbaşı, "Temeli sevgi, saygı ve hoşgörüye dayanan Gonca Kreş, kapısını çalan herkese kapısını sonuna kadar aralamıştır" diyerek yeni eğitim yılının hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Bölükbaşı konuşmasında, "Okul öncesi dönem; (0-6 yaş) öğrenmenin en yoğun olduğu, temel alışkanlıkların ve zihinsel yeteneklerin en hızlı geliştiği ve biçimlendiği dönemdir. Bu süre içinde kazanılan davranış biçimleri yaşam boyu devam etmektedir. Çocuğun beyin gelişiminin, sinoptik bağlantılarının, bilinçsel ve kişilik oluşumunun yüzde 70’i bu dönemde tamamlanmaktadır. Temeli sevgi, saygı ve hoşgörüye dayanan Gonca Kreş, kapısını çalan herkese kapısını sonuna kadar aralamıştır. Eğitim ve öğretim alanındaki yenilikleri ve gelişmeleri yakından takip ederek modern öğretim sistemlerinin ve teknolojinin uygulanmasında öncü bir kuruluş olmuştur. Amacımız milli, manevi, ahlaki, insani, kültürel ve evrensel değerlerimize saygılı; herkes ile iletişim kurabilen sağlıklı bireyler yetiştirmektir. Hep birlikte, Gonca’da açan çiçeklerle el ele..." ifadelerini kullandı.

Açılış sonrasında yemekhane de pasta kesen öğrenciler şarkılar söyleyerek ve oyunlar oynayarak ilk günlerini geçirdi.