Kars'ta 'Vergi usulsüzlüğü' baskınına uğrayan şehrin güzide eğitim kurumlarını bünyesinde barındıran şirketin, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) primlerini düzenli yatırmasından ötürü dönemim valisi Ahmet Kara'dan plaket aldığı ortaya çıktı. Şirketin Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yıldız, eğitim kurumlarının Karslıların yüzakı olduğunu söyledi. Avukat Sinan Erdağı ise yaşananlar karşısında hukuki süreci başlatacaklarını belirtti.

Dün öğle saatlerinde 'Vergi usulsüzlüğü' ileri sürülerek polis tarafından baskına maruz kalan Aras Özel Eğitim Yurt İşletmeleri Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yıldız, Doğunun eğitimde mahrum kalmamasını amaçladıklarını, baskının ise kendilerini hayrette bıraktığını söyledi. Yıldız, "Şirketimiz Kars'ta istihdam oluşturmanın yanında SGK'sını hiç aksatmadan ödeyen bir kurumdur." dedi.

BATIYA KIYASLA DOĞUNUN EĞİTİMDEN MAHRUM KALMAMASINI AMAÇLADIK

Şirket Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yıldız, "Doğu Anadolu Bölgesi yıllardan beri ihmal edilmiştir. Bizde bu ülkenin Kuzey Doğusunda yaşayan insanlarız. Bizden öncekilere ve bizlere nasip olmayan çok kaliteli eğitim ortamı ile hizmet sunulan kurumları zamanımızın öğrencilerine sunmak için yola çıktık. Sonuçta bir oluşum oluşturarak yaptığımız işi ortaya koyduk. Öğretmenlerimiz ortada, biz Kars'ın insanlarının da çocuklarını güzel bir okula göndermeleri için okul ve eğitim yuvaları oluşturduk. Batıya kıyasla eğitimden mahrum kalmamalarını amaçladık" diye konuştu.

ANNE BABASI ÖĞRETMEN OLANLAR BİLE ÖZEL OKULU TERCİH EDİYOR

Yıldız, 'Devlet okulları yok mu?' diye sorulduğuna dikkat çekerek, “Evet var, ama bugün anne babası öğretmen olanlar dahi çocuklarını devlet okullarına göndermezken, siz mali durumu daha iyi durumda olan insanların çocuklarını nasıl bu okullara göndermesini beklersiniz? Bundan da ziyade bu okul bir örnek teşkil etsin, diğer okullara da ön ayak olsun diye hareket edildi. Bakın bu okulla beraber 2 okul daha Kars'a eğitim hizmeti vermeye başladı. Bunun Kars'a zararı olabilir mi? Biz onlarla da gurur duyuyoruz. O arkadaşlarımızda çok güzel hizmetler ediyorlar. Onlarda bizlerde Karsımızın çocuklarının eğitimleri için uğraşıyoruz. Tek kuruluş amacı ve gayesi kurumlarımızın kaliteli eğitimde eşitliği sağlamak diye belirtmek istiyorum."

Mali açıdan gerçekleşen baskına değinen Yıldız, "Tabi maliye inceleyecektir. Biz bu konularda hassasız. Şu da bir gerçek ki Kars’ta vergisini en düzenli ödeyen ve istihdam alanında çalıştırdığı kişi bakımından Kars'ta 2. olmuş ve çalıştırıp da pirimini düzenli ödeyen şirket olarak ödül almış, yanı sıra hiç bir pirim borcu olmayan bir şirket burası."

'BU KURUMLAR KARS'IN KURUMLARI'

Yapılan baskına tepki gösteren Yıldız, "Durup dururken ne değişti de vergi kaçırır denilebilir? Orada bir yanlış anlaşılma olduğunu düşünüyoruz. Buda düzeltilecektir. Yanlış olduğu anlaşılınca olay çözülür. Fakat burada okulumuzun zarar görmemesi içinde elimizden gelen hassasiyeti göstereceğiz. Bu okul ve kurumlar Karsındır. Başarılarımızda ortadadır."

Yaşananlar karşısında hukuki sürecide başlatacaklarının altın çizen Yıldız, gerekli davaların açılacağını kaydetti.

Kurun Avukatı Sinan Erdağı ise günümüzde moda intikam aracının değiştiğini belirterek şunları söyledi: "İntikam aracı hukuk olmuş, mahkemeler olmuş, savcılar olmuş ve kolluk kuvvetleri olmuş. Bunların aracılığı ile alınan bir intikamın Kars'taki iz düşümünü burada gördük. Yıllardır, çocuğunu bu okullara kaydettiren bir veli olarak ne kadar ücret ödedi isem o kadarı tarafıma gönderildi. Bizim içimiz, gönlümüz rahat. Gelişmeler karşısında bizler hukuki süreci başlatıyoruz." ifadelerini kullandı.

ŞİRKET DÖNEMİN VALİSİNDEN PLAKET ALDI

Öte yandan, Aras Özel Eğitim Yurt İşletmeleri Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri kapsamında SGK primlerini düzenli yatıranlara plaket töreninde dönemin Kars Valisi Ahmet Kara'nın elinden ödül aldı.