Bitlis İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri aldıkları bir ihbarı değerlendirerek, İstanbul’dan getirilerek, örgüte götürülmek istenen bir çocuk ile örgüte teslim etmeye götüren bir şahsı yakaladı. Şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Konuyla ilgili Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, "İstanbul ilinde ikamet eden küçük yaştaki bir şahsın Bitlis’e getirilerek örgütün kırsal alandaki kampına götürüleceği ihbarını değerlendiren ekipler, yaşı küçük olan A.K. ile onu örgüte götürmek isteyen yaşı büyük M.A. isimli şahıs yakalandı. Emniyette alınan ifadelerinin ardından suça sürüklenen çocuk A.K. ailesine teslim edilirken, M.A. isimli şahıs ise, ‘Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek ve kırsal alanına eleman temin etmek’ suçundan çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Bitlis E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumuna teslim edildi" denildi.

“DAĞA GÖTÜRÜLMEK İSTENEN 10 ÇOCUK AİLESİNE TESLİM EDİLDİ, 7 ZANLI TUTUKLANDI”

Öte yandan Valilik yaptığı açıklamanın devamında ise Bitlis’te son günlerde dağa götürülme olaylarıyla ilgili istatistikî bilgiler de verdi.

Açıklamada, son günlerde terör örgütünün kırsal alanına götürülmek istenen 10 çocuk ile birlikte bunları örgüte götürüp teslim etmek isteyen 7 kişi gözaltına alındığı açıklayan Valilik, 10 çocuğun ailelerine teslim edildiğini belirtirken, çocukları dağa götürmeye çalışan 7 kişinin ise çıkarıldıkları mahkeme tarafından, ‘örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek ve kırsal alanına eleman temin etmek” suçlarından tutuklandıklarını duyurdu.