Çalıntı aracın parçalarını kaza yaptığı otomobiline monte ettirmek istediği öne sürülen polis, 12 yılla yargılanacak!

Adana’da bir polis memuru hakkında, ele geçirilen çalıntı bir otomobildeki bazı parçaları kaza yaptığı kendi otomobiline taktırdığı iddiasıyla dava açıldı. Polis memuru H.K. hakkında 12 yıla kadar, kendisine yardımcı olduğu ileri sürülen kaportacı E.Ç. için ise 6 yıl ceza isteniyor.

Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği’nde görevli polis memuru H.K., 5 Mart 2015’te bir ihbarı değerlendirerek ekip arkadaşlarıyla birlikte Ankara’da çalıntı kaydı olan 06 BP 0074 plakalı otomobili Sarıçam ilçesinde ele geçirdi. Otomobil, adli işlemlerin yapılması için emniyet müdürlüğü otoparkına çekildi. Polis memuru H.K., iddialara göre, 11 Mart’ta teslim aldığı otomobili yediemin otoparkı yerine kaportacı E.Ç.’nin işyerine bıraktı. Aynı gün akşam polis memuru H.K., ekip arkadaşı L.Ö.’yü arayıp tutanak tutmaları gerektiğini söyledi. Polis memuru L.Ö., emniyet müdürlüğüne geldiğinde çekici üzerinde yediemin deposuna park edecekleri otomobilin bir çok parçasının olmadığını gördü, bunun üzerine tutanağı imzalamadı. H.K. ise söz konusu aracı birçok parçasının eksik olmasına rağmen yediemin otoparkına teslim edilmek üzere trafik ekiplerine teslim etti. Polis memuru L.Ö. ise arkadaşı H.K. ile yaşadığı olayı 21 Mart’ta amirlerine bildirdi. H.K., 23 Mart’ta emniyet müdürlüğüne çağrılıp savunması alındı. H.K.’nın kazalı bir otomobili olduğunu ve gerekli parçaları da aynı model olan bu araçtan söküp kendi otomobile taktırdığını söylediği öğrenildi. İfadenin ardından polis, tamirci E.Ç.’nin işyerine baskın yaparak otomobilden söküldüğü belirlenen parçalar buldu.
Yediemin otoparkına çekilen araçta bilirkişi ile yapılan incelemede, aracın sağ ön ve arka kapısının sökülüp takıldığı, arka sağ kapı fitilinin yerinde olmadığı görüldü. Ayrıca stepne, kriko ve bijon anahtarlarının yerinde bulunmadığı tespit edildi. Otomobilin klima elektronik beyni, ön cam eleği, silecek motorları ve kolları, su devir daim yedek su deposunun da olmadığı, enjektörlerinin de sökülüp takıldığı ortaya çıktı.

Emniyet müdürlüğünde ifadeleri alınan polis memuru H.K. ve kaportacı E.Ç. hakkındaki soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet savcısı, ağır ceza mahkemesine gönderdiği dosyada ‘zimmet, zimmete yardım etmek’ suçlamasında bulunup polis memuru H.K.’nın 12 yıl, tamirci E.Ç.’nin ise 6 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

İddianamede, Ankara’da çalıntı kaydı olan 06 BP 0074 plakalı otomobilden değiştirilmek veya sökülmek suretiyle alınan parçaların değerinin 7 bin 740 lira olduğu belirtildi. Hakkında idari soruşturma da başlatılan H.K.’nın otomobili ile eşini hastaneye götürürken kaza yaptığını söylediği de aktarılan iddianamede şöyle denildi: “Şüpheli H.K.’nın görevi nedeniyle zilyetliği kendisine devredilmiş olan veya koruma ve gözetimiyle yükümlü olduğu malı kendisinin zimmetine geçirmesi suretiyle zimmet suçunu işlediği, diğer şüpheli E.Ç.’nin de şüpheliye yardım etmesi nedeniyle suçtan yardım eden olarak sorumlu olduğu anlaşılmaktadır.” denildi. Polis memuru H.K. ve kaportacı E.Ç., tutuksuz olarak yargılanacak.