Samsun’un Çarşamba İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Canpolat, İlçe Emniyet Amiri Hasan Öztürk ile birlikte Yeşilırmak Mahallesi'nde muhtar Hüsnü Kuşak ve mahalle sakinleriyle görüştü.

Cuma Namazı sonrası mahalle muhtarlığı önünde vatandaşlarla bir araya gelen İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Canpolat, Emniyet Müdürü Feyzullah İlker’in Şehit cenazesine katıldığı için burada olamadığını ve selamlarını getirdiğini de söyledi.

İlçede ekonomik durumu iyi olanlardan işyerlerine kameralar taktırmalarını istiyoruz” diyen Çarşamba Emniyet Müdür Yardımcısı Canpolat sözlerini şöyle sürdürdü; “Sizlerde işyerlerinize kamera taktırın. Her olay için kamera önemlidir. Bugün İngiltere’de Amerika’da polis birçok olayı çevrelerdeki kameralardan çözüyor. Hırsızlıklara karşı sizlerin kişisel tedbirleri de önemlidir. Akşamları misafirliğe giderken evinizde bir ışığı açık bırakın ki hırsız evde insan olduğu düşüncesine kapılsın. Ve hırsızlığa cesaret edemesin."

Kontör ve banka hesapları ile ilgili dolandırıcılıklara da değinen Emniyet Müdür Yardımcısı Canpolat şunları söyledi; “Birde kontör dolandırıcılığı ve banka hesaplarınızla ilgili dolandırıcılık vakaları var. Sizlere kesinlikle söylüyorum ki hiçbir kolluk kuvveti görevlisi sizi arayarak banka hesabınızdan terör örgütlerinden para gidiyor paranızı güvenli olması için vereceğimiz hesaba yatırın demez. Polisin öyle bir görevi yok. Bizim en önemli görevimiz sizlerin güvenliği ve huzurudur. Çarşamba güzel bir ilçe ve biz Çarşamba’nın her zaman güzel anılmasını istiyoruz. Hepinize bu söyleşi için teşekkür ediyoruz.”