Eskişehir’de polisin 8 ayrı kurumdan görevlendirilen ekipleri otobüslerle okul ve dershanelere götürerek koruma yaptığı sırada, emekli bir bayanın 77 bin lirasının, kendisini savcı ve polis olarak tanıtan kişi veya kişilerce dolandırıldığı ortaya çıktı. Polis, okul ve dershanelerle uğraşırken, söz konusu emekli bayana söz konusu kişilerce iki ayrı bankadan iki gün üst üste kredi çektirildiği ve ardından dolandırıldığı kaydedildi.

İlginç dolandırıcılık olayı, şehrin en merkezi alanlarından olan Odunpazarı ilçesi Alanönü Mahallesi’nde, KOM polislerinin okul ve dershane bastığı saatlerde gerçekleşti. İddiaya göre, 68 yaşındaki H.E.’yi ev telefonundan arayan kişiler, kendilerini savcı ve polis olarak tanıtıp, emekli kadının terörle bağlantısının olduğunu belirttiler. Kadını korkutmayı başaran dolandırıcılar, bu işten sıyrılması için kendisine yardım edeceklerini anlattılar. Korkuya kapılan H.E., verilen talimat üzerine 7 bin TL değerindeki 10 adet Cumhuriyet Altını ve 8 adet küçük altını balkondan poşet içerisinde kendisini savcı ve polis olarak tanıtan kişilere attı. Ardından H. E.’nin verdiği paranın yetersiz olduğunu ve terör belasından kurtulması için daha fazla para vermesi gerektiği belirtilerek, bir devlet bankasından kredi çekmesi istendi. Bunun üzerine H.E. 30 Temmuz 2015 günü ilgili devlet bankasına kredi başvurusu yaptı. H.E. ilgili devlet bankasından çektiği 50 bin TL krediyi de alarak evine gitti ve poşet içerisine koyduğu parayı balkondan kendisine savcı ve polis olarak tanıtan kişilere attı.

H.E.’den aldıkları bu parayı da yetersiz bulan sözde savcı ve polisler, emekli kadından bu kez yeniden başka bir bankadan kredi çekmesini istedi. Yaşananlar karşısında şaşkına dönen H.E., bu kez özel bir bankaya giderek kredi başvurusunda bulundu ve aynı gün içerisinde 20 bin TL çekti. Çektiği 20 bin TL’yi alarak yine evine giden H.E., yine evinin balkonundan poşet içerisinde bu parayı da sözde savcı ve polislere attı. Dolandırıcılar, H.E.’den iki gün boyunca 3 seferde toplam 77 bin lira alarak kayıplara karıştı. Ancak H.E., daha sonra kendisini arayan savcı ve polis olmayınca dolandırıldığını anladı ve emniyete başvurdu. Bunun üzerine polis ekipleri H.E.’nin evine ve kredilerin çekildiği iki bankaya giderek incelemelerde bulundu. H.E. daha sonra karakola giderek yaşadığı olayı anlatıp müracaatta bulundu. Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, H.E.’yi dolandıran şahıs ve şahısları yakalamak için çalışma başlattı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

Bu arada, H.E.’nin dolandırıldığı 30-31 Temmuz tarihlerinde iki gün boyunca Eskişehir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) polislerinin, şehirdeki bazı okul ve dershanelere 8 kurumdan görevli memurlarla birlikte baskında bulunduğu anlaşıldı. Okulları İl Tarım, İtfaiye, İl Sağlık gibi değişik kurum temsilcilerinin denetlediği sırada polisler, kurum avukatlarının ‘siz neden buradasınız’ sorusuna karşılık ‘denetim memurlarının güvenliği için buradayız’ cevabını vermişti.