Atatürk Meydanı'nda düzenlenen törende, İl Emniyet Müdürü Metin Aşık, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Şeyh Adil Mezarlığı'ndaki şehitlik ziyaret edildi.
     Aşık ve beraberindeki polisler, kutlama haftası etkinlikleri kapsamında Vali Şükrü Kocatepe'yi makamında ziyaret etti.
    
     -Pazarcık'taki etkinlik-
    
     Pazarcık ilçesinde Emniyet Müdürlüğü personeli, etkinlik kapsamında fidan dikti.
     TEMA Vakfı işbirliğiyle Yatılı İlköğretim Bölge Okulu bahçesinde gerçekleştirilen fidan dikimine, emniyet personelinin yanı sıra öğrenciler de katıldı.
     İlçe Emniyet Müdürü Murat Gözübenli, yaptığı açıklamada, öğrenci kardeşlerine çevre bilinci ve ağaç sevgisini aşılamak istediklerini kaydetti.
    
     -Elbistan'daki kutlama-
    
     Elbistan ilçesinde Türk polis teşkilatının 168. kuruluş yılı kutlandı.
     Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Emniyet Müdürü Barış Murat Başol ve Emniyet Huzur ve Dayanışma Derneği Başkanı Faruk Gürbüz'ün Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.
     Emniyet Müdürü Başol, törende yaptığı konuşmada, gayelerinin milletin huzur ve güvenliği olduğunu söyledi.
     Emniyet teşkilatının vatandaşın huzurundaki önemini vurgulayan Başol, şunları kaydetti:
     "Gayesi milletinin huzur ve güvenliğini sağlamak olan emniyet teşkilatı 265 bine yaklaşan personeliyle, gece gündüz demeden kesintisiz hizmet vermektedir. Tük polis teşkilatı gücünü köklü tarihinden, dinamik personelinden ve vatandaş desteğinden almaktadır."
     Konuşmanın ardından, kutlama kapsamında resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
    
     -Türkoğlu'ndaki kutlama-
    
     Türkoğlu ilçesinde Türk polis teşkilatının 168.kuruluş yıl dönümü törenle kutlandı.
     Türkoğlu Lisesi bahçesindeki törende, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Kara Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören, İlçe Emniyet Müdürlüğü bahçesinde devam etti.
     Kutlama kapsamında okullarda düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediye verildi.
    
     -Göksun'da Polis Haftası etkinlikleri-
    
     Göksun ilçesinde Türk polis teşkilatının 168.kuruluş yıl dönümü törenle kutlandı.
     Hükümet konağı önünde düzenlenen törende, İlçe Emniyet Müdürü Ali Uzun, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, okullarda düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.
     Kaymakam Ali Hamza Pehlivan, törende yaptığı konuşmada, polis teşkilatının tarihten günümüze kadar, vicdan mekanizmasını çalıştırmayan ve toplumun huzur ve güvenini zedelemeye çalışan kişilere ve gruplara karşı mücadele ettiğini belirtti.
     Konuşmalardan ardından, okullarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi.
     Bu arada, geçtiğimiz yıl Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesindeki terör eyleminde şehit olan polis memuru Ahmet Geben'in kızı babasının şapkası ile selam vererek, törende duygulu anlar yaşattı.
    
     -Afşin'deki kutlama-
    
     Afşin ilçesinde Türk polis teşkilatının kuruluşunun 168. yılı törenlerle kutlandı.
     Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Akif Can, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.
     Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından ardından, şairler Osman Konak ve Ahmet Süreyya Durna, günün anlam ve önemini anlatan şiir okudu. Kutlama, tebriklerin kabul edilmesiyle son buldu.
     Törene, Afşin Garnizon Komutanı İdris Tom, Afşin Cumhuriyet Savcısı Zeki Yüksel, Hakim Abdulkadir Boz, Afşin Emniyet Müdürü Mehmet Akif Can, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.