1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sebebiyle Bursa Heykel'de kutlama yapmalarına izin verilmeyen Halk Evleri üyesi bir grup, basın açıklaması yapıp, diğer sendikalara katılmak üzere Atatürk Stadı Kavşağı'na gitti.

Sabahın erken saatlerinden itibaren Atatürk Caddesi'nde bulunan valilik binası ile yanındaki Atatürk heykeli çevresinde polis geniş güvenlik önlemi aldı. Valilik binasının ve heykelin çevresi polis kordonu ile güvenlik çemberi altına alındı. Burada eylem yapmak isteyen Halk Evleri üyesi bir grup ise yolun karşı tarafında toplandı. Heykel’de eylem ve açıklama yapılmasına izin verilmeyen grup ise Ahmet Vefik Paşa tiyatrosu önünde sloganlar eşliğinde basın açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından grup, yine sloganlar eşliğinde 1 Mayıs kutlamalarını yapılacağı Atatürk Stadı kavşağına gitmek için Cumhuriyet Caddesi ve Altıparmak caddelerinden yürüyüşe geçti.

Halk Evi Şube Başkanı Elif Güven, Heykel’de kutlama yapmalarına izin verilmemesine tepki göstererek, şunları söyledi: “Bizler bütün bu ortak zenginlikleri oluşturanlar, işçiler, emekçiler olarak 1 Mayıs meydanlarındayız. Bizler para babaları zengin olacak diye iş cinayetlerinde ölmemek için meydanlardayız. Bizler en doğal hakkımız olan bir sokakta eylem yapabilmek için sokaklardayız. Taksim’de şimdiden çatışmalar başladı. Taksim meydanını kapatanların korkusu belli, bu yağmayı, bu talanı devam ettirebilmek için baskıyı devam ettiriyorlar. Bu yüzden şu anda Heykel’de de adete bir polis ablukasında biz eylemimizi gerçekleştiriyoruz. Ama bu boşa bir çaba. Çünkü bu meydan 2013’de 31 Mayıs günü Gezi direnişi zamanında özgürleştirildi. Bu meydan, özgürlüğün meydanı. Bu meydan, 1 Mayıs’ta kullanılmaya devam edecek ve inanıyoruz ki seneye 1 Mayıs heykel meydanında olacaktır.” şeklinde konuştu.