AK Parti Bursa İl Başkanlığı önünde, 10 Eylül 2013 günü düzenlenen Gezi olayları protestosunda söylediği sözleri polis kamerasınca tespit edilen vatandaş hakkında, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla dava açıldı. Bir denizcilik firmasına ait gemide 6 ay sigortasız çalıştıktan sonra mağdur olduğunu söyleyen Nihat Altılar, 'Denizcilerin katilisin. Doğanbey TOKİ mağdurlarının katilin, Tayyip Erdoğan en kısa zamanda hesap vereceksin' şeklindeki sözleri sebebiyle Bursa 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanıyor.

27 yıllık usta denizci Nihat Altılar, Hatay'ın Antakya ilçesinde 'Gezi Parkı' eylemlerinde vurularak hayatını kaybettiği iddia edilen Abdullah Cömert'in faillerinin bulunması için düzenlenen gösteride Ahmet Atakan'ın (22) hayatını kaybetmesinin ardından Bursa’da düzenlenen eyleme katıldı. 10 Eylül 2013 günü akşam saatlerinde Şehreküstü Meydanı'nda toplanan kalabalıktan bazıları AK Parti İl Başkanlığı önüne geldi. Polis kameraları tarafından anbean görüntülenen protestolar sırasında Altılar’ın, "TOKİ Doğanbey mağdurlarının hesabını vereceksin. Bir milyon denizcinin katili Tayyip Erdoğan, denizci ailelerinin katili Tayyip Erdoğan en kısa zamanda hesap vereceksin" şeklindeki sözleri polis kamerasına yansıdı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin tespit ettiği görüntüler üzerine Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı 23 Mayıs 2014’te Nihat Altılar hakkında soruşturma başlattı. Cumhuriyet savcısı tarafından hazırlanan iddianame sonrası Altılar hakkında Bursa 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nde Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla dava açıldı. Davanın üçüncü duruşması geçtiğimiz günlerde gerçekleşti. Mahkeme, Altılar’ın psikolojik durumunun belirlenmesi amacıyla hastaneye sevk etti.

'TÜRK BANDIRALI GEMİLER YABANCI BANDIRALI OLUYOR'

Polis kamerasına takılan o sözleri istemeyerek söylediğini belirten Nihat Altılar, 27 yıllık usta denizci olarak çalıştığını ve şimdiye kadar 5 dünya turu attığını söyledi. Altılar, şunları kaydetti: "Profesyonel denizciyim. Türkiye’nin büyük bir firmasının gemisinde 6 ay yarı aç yarı tok sigortasız olarak çalıştım. Tam hakkımı aramaya başlayacağım esnada Erdoğan’a hakaret ettiğim iddiasıyla dava açıldığını öğrendim. ‘Denizcilerin katilisin’ dediğim için dava açılmış. Mahkeme kapılarında sürünüyorum. Denizciler gerçekten mağdur. Son aylarda Türk bandıralı bazı gemiler, vergi kaçırmak ve sigortasız işçi çalıştırmak amacıyla yabancı bandıralı oluyor. Malta bandıralı olan bazı gemiler bu yolla vergi kaçakçılığı yapıyor. Sendikacılık yok. Sigortasız çalıştırıyorlar. Son olarak İran Basra Körfezi’ndeydim. Personel birbirinin suyunu çalar hale geldi. Dayatmamızla gemiye kumanya geldi. Sonra da tekmeyi vurdular, attılar bizi. Hakkımı arayacağım. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar gidip beni sigortasız çalıştıranlardan hesabını soracağım."