İç Güvenlik Paketi'ne konulan bir madde ile kapatılması planlanan Polis Kolejleri'nde okuyan öğrenciler, sömestre tatilinden bir hafta önce evlerine gönderildi.

İçişleri Bakanlığı’nın hazırlayıp TBMM'ye sunduğu İç Güvenlik Paketi'nde emniyete yönelik de köklü değişiklikler yer alıyor. Bunlardan biri de Polis Kolejleri'nin kapatılması.
Eğitim öğretime önümüzdeki hafta yarıyıl arası verilmesi gerekirken, Polis Koleji'nde okuyan öğrencilere karneleri bir hafta önceden verildi. Okul yönetiminin öğrencilerden eşyalarını toplamalarını istediği ve 'Okul kapanacakmış, bir daha geri dönmeyecekmiş gibi’ ayrılmasını söylediği öğrenildi. Öğrencilerden toplanan kimlik kartlarının da, itirazlar üzerine geri verildiği bildirildi.

"KOLEJE UZANAN ELLER KIRILSIN" SLOGANI

Ankara Yenimahalle Polis Koleji’nde öğrenciler de bu kapsamda okul arkadaşları ile vedalaştı. Karneleri verilen öğrenciler için hiçbir tören düzenlenmedi. Yenimahalle Polis Koleji bahçesinde toplanıp birbirine sarılan öğrenciler arasında duygusal anlar yaşandı.
Okul bahçesindeki Atatürk büstünün önünde toplanıp şarkı söyleyen bazı öğrenciler "Koleji kapatan eller kırılsın" sloganı attı.
Polis Koleji yöneticileri ise öğrencilere sabırlı olmayı tavsiye etti.
Okuldan ayrılan öğrencilerden bir kısmı da belli noktalara kadar servis araçları ile taşındı.