Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde sokakta çalıp söyleyen ve para kazanmaya çalışan Roman müzisyenler, polisin uzaklaştırmasına rağmen çalmaya devam etti.

Ereğli'de ilk kez sokakta Cümbüş ve darbuka çalarak para toplayan kişilerin meraklı gözleri arasında şarkılarını söyleyen 3 Roman genci, esnaf tarafından yapılan şikayet üzerine gelen polisi saygılı şekilde karşıladıktan sonra, polisin uzaklaşmaları konusunda ki uyarısına dikkate alarak çaldıkları yerden kalkarak yürümeye başladı. Polisin uzaklaşmasını bekleyen Roman çalgıcılar, polislerin gitmesinin ardından 'Ankara'nın bağları' şarkısı ile yeniden müziklerini icra etmeye başladı. Yürüyerek şarkılarını söyleyen gençler, cami önünde de şarkılarını söylerken, Ereğlili vatandaşlar da dikkatli gözlerle Roman gençleri seyretti.

Kendilerine 'Grup Göçeri' ismini veren ve grubun başı olan Okan Göçeri işsiz oldukları için amaçlarının para kazanmak ve müzisyenlikleri ile vatandaşları eğlendirmek olduğunu söyledi. Kimseye zararlarının dokunmadığını ifade eden Göçeri, "Biz burada hem harçlığımızı çıkartıyoruz hem de müzisyenliğimizi yapıyoruz. Cep harçlığımızı çıkartıyoruz. Bir yerde çalışmadığımız için sokak müzisyenliği yapıyoruz. Biz vatandaşlarımızı eğlendirmenin peşindeyiz. Ne mutlu ki eğer vatandaşlarımızı eğlendirebiliyorsak. Az önce polis geldi bize “buradan kalkın, gidin. Başka yerde çalın” dedi. Polisler de haklı. Şikâyet geliyor onlar işini yapıyor bizde işimizi yapıyoruz. Oradan kovulur başka yere gideriz. Bizim yapacağımız bu kadar” dedi.

Roman gençler cami önünde enstrüman çalıp şarkı söyleyerek vatandaşları hem eğlendirdi hem de harçlıklarını kazanmaya devam etti.