Tunceli'de polis lojmanlarına yönelik bir grup PKK'lı terörist tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda 3 polis memuru ile olay yerinde bulunan bir kadın yaralandı. Tunceli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralı polislerden biri tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Edinilen bilgilere göre akşam saatlerinde Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan polis lojmanlarına gelen bir grup PKK'lı terörist, lojmanları koruyan Özel Harekat polislerine uzun namlulu silah ve roketatarla saldırdı. Burada bekleyen polislerin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada 1'i ağır 3 Özel Harekat polisi ile yoldan geçen bir kadın yaralandı. Teröristler, gece karanlığından yararlanarak, saldırının ardından kaçtı. Yaralı kadın ile yaralı polisler, Tunceli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan polis, yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Hastanede tedavisi süren diğer polislerin de durumlarının ağır olduğu öğrenildi.

Tunceli Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, saldırının ardından kaçan teröristlerin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldığı belirtildi.