Terör ve yolsuzluğu soruşturan polislere yönelik İstanbul merkezli operasyon kapsamında tutuklanan Polis Memuru İbrahim Arslan tahliye edildi. Halen memuriyeti devam ettiği için bir açıklama yapmayan Arslan, avukatlarıyla birlikte cezaevinden ayrıldı.

8 Sulh Ceza Hakimliği'nin aylık tutukluluk incelemesinde tahliye kararı verdiği Arslan, 21.15 sıralarında Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nden ayrıldı. Arslan'ı cezaevi çıkışında avukatları Suphi Bat ile Fatih Şahinler karşıladı. Arslan halen memuriyetinin devam ettiği gerekçesiyle bir açıklama yapmadı. Arslan'ın avukatı Suphi Bat, "Müvekkilim İbrahim Arslan 12 Kasım 2014 tarihinde Edirne - Tekirdağ algı operasyonunda gözaltına alınmıştı. 14 Kasım'da hakimliğe sevk edilmiş, serbest bırakılmıştır. Daha sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı üzerine İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanma istemiyle tekrar gözaltına alınmış ve tutuklanıp cezaevine gönderilmiştir. Bugün yapılan tutukluluğunun devamının incelemesinde İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tahliyesine karar verilmiştir hayırlı olsun." açıklamasını yaptı. Arslan, avukatlarıyla birlikte Edirne'ye gitmek üzere Silivri'den ayrıldı.

Edirne ve Tekirdağ istihbarat şube müdürlüklerinde görevli polislere yönelik 12 Kasım 2014'de başlatılan İstanbul merkezli soruşturmada 17 polis gözaltına alınmış, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 9 polis serbest kalmış, yapılan itiraz üzerine 5 polis tutuklanıp Silivri Cezaevi'ne gönderilmişti. İki ay önce de Polis Memeru Fatih Atalay serbest bırakılmıştı. 3 polisin tutukluluğu devam ediyor.