Terör ve yolsuzluğu soruşturan polislere yönelik düzenlenen sahur operasyonunda gözaltına alındıktan sonra tutuklanan polis müdürü Erol Demirhan, açık görüşte eşi ve yakınlarıyla hasret giderdi. Görüş sırasında gündeme ilişkin düşüncelerini eşiyle paylaşan Erol Demirhan, Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın terör örgütü DHKP-C militanlarınca rehin alındıktan sonra şehit edilmesiyle ilgili, “Eğer ben görevdeyken böyle bir şey olsaydı, bu çok ciddi bir namus meselesiydi ben orada kalamazdım zaten.” dedi.

Sabah saatlerinde Silivri Cezaevi’ne gelen Erol Demirhan’ın eşi Nazife Demirhan ve ailesi, açık görüşte bir araya gelerek hasret giderdi. Çıkışta basın mensuplarına konuşan Nazife Demirhan eşinin gündeme ilişkin düşüncelerini aktardı.

Şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz’la ilgili Demirhan'ın ifadelerini aktaran eşi, “Eğer ben görevdeyken böyle bir şey olsaydı, bu çok ciddi bir namus meselesiydi ben orada kalamazdım zaten. Ama bunu yapanlar buna sebep olanlar şu an yerlerinde oturuyorlar. Bir sıkıntıları, bir rahatsızlıkları da yok anladığım kadarıyla. Maalesef insanlar makamlarında öldürülüyor. Ama her şey ok güzel olacak inşallah bugünler geçecek her şey düzelecek. Allah savcımıza rahmet eylesin eşine çocuklarına sabır versin. Bizim bu üzüntülerimizden başka üzüntümüz yok. Biz zaten her şeyi göze almışız.” dedi.

DİK DURAN ZALİMLERİN DÜMENİNE SU TAŞIMAYAN KALEMLERİNİ SATMAYAN HERKESİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ VE ONLARA DUA EDİYORUZ

Eşinin cezaevinden çıkmak için değil ülkenin bu kaos ortamından çıkmak için dua ettiğini söyleyen Nazife Demirhan, “Yine bir açık görüşten çıktık yine her zaman ki gibi bizim içinde onlar içinde çok güzeldi. Arayan, soran, merak eden herkese çok selamları var Erol beyin. Öncelikle onu iletmiş olayım. Onlar içeride gündemi çok yakından takip ediyorlar. Bu yüzden kendileriyle alakalı şahsi hiçbir endişeleri yok zaten. Biz biran önce buradan çıkmalıyız. Cezaevinden çıkmak için dua etmiyorlar. Ülkemiz kaos ortamından bir an öce çıksın diye dua ediyorlar bize de öyle yapın dediler. Her zamanki gibi biz onlardan moral aldık. Asla ümitlerini ve motivasyonlarını kaybetmiyorlar. Her zaman ki gibi çok güçlüler. Bize de güç verdiler. Onları gördükçe ümidimiz kuvvetleniyor, inancımız artıyor güzel günlerin geleceğine. Şu an dediğim gibi gündemi çok yakından takip ediyorlar. Dik duran zalimlerin dümenine su taşımayan, kalemini satmayan herkesi çok yakından takip ediyorlar ve onlara da çok dua ediyorlar.” ifadelerini kullandı.