Kanaltürk ve Bugün TV'ye el konulduğu sırada aynı yayın grubunda muhabir olarak çalışan Kamil Maman, yaka paça gözaltına alındı. Polis, binadaki kafeteryadan ayrılmasını istediği Maman’ın ‘ben buranın çalışanıyım’ demesi üzerine gözaltına almakla tehdit etmiş. Maman, ‘siz kayyumun güvenliğinden sorumlusunuz çalışanların nerede duracağına karışamazsınız’ demesi üzerine küfür ve darp edilerek gözaltına alınmış.

Koza İpek Grubu'nun bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasından sonra Bugün ve Kanaltürk televizyonlarının yayınları polis baskınıyla kapatıldı. Sabah saatlerinde kayyum olarak atanan kişiler, polis zoruyla kanal binasına girdi. Kanal çalışanları ve vatandaşlar, haksız buldukları bu karara tepki gösterdi. Bina önünde toplanan kalabalık, Bugün ve Kanaltürk’e destek oldu.

Tepkiler nedeniyle 5 kişi gözaltına alındı. Bunlardan biri de Bugün gazetesinin muhabirlerinden Kamil Maman. Gözaltına alınanlara 'izinsiz gösteri ve polise direnme' suçlaması yöneltildi. Emniyette ifade veren Maman’a niçin orada olduğu ve kanallar ile ne bağlantısı olduğu soruldu. Maman da aynı yayın grubunda bulunan Bugün gazetesinin muhabiri olduğunu, işi nedeniyle orada olduğunu söyledi.

Kanal binası önünde izinsiz gösteri ve polise direnme suçlamasıyla gözaltına alındığı açıklanan Maman, “Ben, binanın önünde gözaltına alınmadım. Bina önünde polise direndiğime dair bir delil de yok. Foto Film Şube'nin görüntülerinde de benimle ilgili görüntü yok. Zaten gözaltı tutanağında da bina içinde gözaltına alındığım belirtiliyor.” dedi.

Nasıl gözaltına alındığını da anlatan Maman, kafeteryada gazeteci arkadaşlarıyla oturuyorken bir grup polisin gelerek ‘burada durmak yasak, boşaltın’ dediğini kaydetti. Kendisinin buna itiraz ettiğini söyleyen Maman, “Ben de polislere 'bu gazetede çalışıyorum, burası da binanın içi. Sizin burada emir verme yetkiniz ve göreviniz yok. Size verilen görev, kayyumun güvenli şekilde binaya girmesi. Bizim bina içinde nerede duracağımıza siz karar veremezsiniz' dedim.” ifadelerini kullandı.

Bu ikazı üzerine polisin kendisini gözaltına almakla tehdit ettiğini kaydeden Maman, “Ben de 'alın o zaman. Burası benim iş yerim. Gözaltına alırsanız, haksız gözaltı yapmış olursunuz, suç işlemiş olursunuz' dedim” sözlerini kullandığını anlattı.

Bu ifadeleri üzerine polisin birden koluna ve gırtlağına sarıldığını belirten Maman, bu sırada küfürler savurduklarını, kendisini darp ettiklerini söyledi. Organize polislerinin de yere yatırarak arkadan kelepçelediklerini ifade eden Maman, polislerin görev ve yetkileri olmamasına rağmen bina içerisinde kendisini gözaltına aldıklarını belirtti. Polise direnmediğini kaydeden Maman, gazete önünde polise direnme iddiasının da yalan olduğunu vurguladı.

Maman’ın avukatı Kadir Kökten de müvekkilinin suç işlediğine dair delil bulunmadığını, tutanakta da açıkça bir suç isnat edilmediğini anlattı. Kökten, polisin suç uydurduğunu, müvekkiline küfür ve darp ettiğini, haksız gerekçeyle özgürlüğünü kısıtladıklarını kaydetti ve serbest bırakılmasını istedi.

Emniyetteki sorgunun ardından savcının Maman ile birlikte diğer gözaltına alınanların sabah saatlerinde adliyeye getirilmelerini istediği kaydedildi. Bu nedenle gözaltındakilerin geceyi emniyet nezarethanesinde geçireceği ifade edildi.