Gaziantep’te güvenlik güçleri, Öcalan’a özgürlük yürüyüşüne izin vermedi. Yeşilsu Parkı’nda toplanan grup basın açıklamasının ardından dağıldı.

'ÖNDERSİZ BİR HAYAT YAŞAMAYACAĞIZ VE YAŞATMAYACAĞIZ'

Barış ve Demokrasi Partisi ve Halkların Demokratik Partisi üyeleri, Gaziantep’te Öcalan’a özgürlük yürüyüşü düzenlemek için Yeşilsu Parkı’nda toplandı. “Öndersiz bir hayat yaşamayacağız ve yaşatmayacağız”, “Barış, demokrasi, kardeşlik Öcalan’ın özgürlüğünden geçer” pankartları açarak, “Öcalan’a özgürlük”, “Öcalan’a uzanan eller kırılsın” sloganları attı.

Yeşilsu’dan Balıklı Parkı’na yürümek isteyen gruba polis ekipleri izin vermedi. Olası bir provokasyona karşı yürüyüşe izin vermeyen güvenlik güçleri, çevik kuvvet ekipleri ile yolu kapattı. Polis ekiplerinin yürüyüşe izin vermemesini kınayan parti yönetimi, basın açıklamasını yaptı.

'2015 YILINDA BÜTÜN ENGELLERİ AŞARAK, ÖCALANI MUTLAKA ARAMIZA KAVUŞTURMAMIZ GEREKİYOR'

Yürüyüşe katılan HDP Van Milletvekili Kemal Aktaş, 2015 yılında bütün engelleri aşarak, Öcalan’ı aralarına kavuşturmaları gerektiğini söyledi. Aktaş, “Bugün onun düşünceleri, fikirleriyle Türkiye topraklarında halkların gerçek anlamda barış içerisinde olabilmesi için onun fikirlerini yaymaya çalışıyoruz. Sayın Öcalan 2015 yılında özgürleşip, bu topraklarda insanlığa katkılarını sunabilmesi için onun tek kişilik ada cezaevinden dışarıda onu bekleyen milyonların içerisine dalıp faaliyetlerini yönetmeyi hak etti. 2015 yılında bütün engelleri aşarak, onu mutlaka aramıza kavuşturmamız gerekiyor. Bu da emekle, mücadeleye ile mümkündür.” dedi.

Basın açıklamasının ardından toplanan grup sloganlar atarak dağıldı.