Yolsuzluk soruşturmasını yürüten emniyet mensuplarına yönelik yapılan son operasyonda 29 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenildi. Şahısların 5’inin emniyete getirildiği ve sorgularına henüz başlanmadığı ifade edildi.

Edinilen bilgiye göre; İstanbul merkezli operasyonun, organize ve istihbarat şubede görevli emniyet mensuplarına yönelik olduğu belirtildi. Gözaltına alınanlar arasında İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı'nın da bulunduğu, eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç'ın da isminin geçtiği aktarıldı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Okan Özsoy tarafından yürütüldüğü öğrenilen soruşturmada 29 kişi hakkında yakalama kararının bulunduğu, şu ana kadar 5 kişinin Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasına getirildiği ve sorgularına henüz başlanmadığı öğrenildi.

Öte yandan soruşturmanın safsatadan ibaret olduğunu ifade eden polis avukatlarından Fatih Şahinler, kendilerine dosyanın içeriğinin gösterilmediğini ve dosyada gizlilik kararı olduğunu kaydetti.