Adana'da gazeteci Abdullah Özyurt'un evinde 'Twitter' araması yapıldı. Gazetecinin cep telefonu ile sim kartlarına el konuldu. Polis, ifade için Özyurt'u Emniyet Müdürlüğü'ne çağırdı. Özyurt, "Bu korkutmalar işe yaramaz. Baskınlarla insanları bastırmaya, sindirmeye çalışıyorlar. Ülkemizde maalesef demokrasi her geçen gün geriye gidiyor." dedi.

Emniyet Güvenlik Şubesi ekipleri, iddialara göre, Twitter üzerinden Cumuharbaşkanı'na hakaret ettiği iddiasıyla Zaman Gazetesi Muhabiri Abdullah Özyurt'un merkez Yüreğir ilçesi Atakent Mahallesi'ndeki evini bastı. Saat 08.00 sıralarında 5 kişi ile eve gelen polis ekibi, gazetecinin evinde yaklaşık 45 dakika süren arama yaptı. Arama sonunda bir cep telefonuna da el koydu.

Polisin aramasının sona ermesinin ardından açıklama yapan gazeteci Abdullah Özyurt, hükümetin en küçük bir eleştireye bile tahammülü olmadığına dikkat çekerek, "Ülkemizde demokrasi maalesef her geçen gün kötüye gidiyor. İnsanlar düşüncelerini ifade edemiyor. Bu tür baskınlarla insanları korkutmaya, sindirmeye çalışıyorlar. Bu nereye gider bilmiyoruz. Bu korkutmalar işe yaramaz. Biz yazdıklarımızın, söylediklerimizin arkasındayız. Küfür ve hakaret kesinlikle kullanmadım. Sadece eleştiride bulunmuştum. Sabah polisler geldi, evde arama yaptılar maalesef. Telefonuma el koydular. Bilmiyorum nereye gidecek demokrasi. Her geçen gün kötüye gidiyor." diye konuştu.

Özyurt, bugün için de ise Emniyet Müdürlüğü'ne giderek ifade verecek.