Yapılan tüm uyarılara rağmen kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak vatandaşları binlerce lira dolandıran kişilere yönelik emniyetin çalışmaları sürüyor. Bursa'da, PTT ve banka şubeleri önüne konuşlanan özel ekipler, sahte polislerce dolandırılmak istenen vatandaşlara yardımcı oluyor. Son olarak meydana gelen iki ayrı olayda, telefonda kendisini polis olarak tanıtıp 2 kişiyi dolandırmaya çalışan 4 şüpheli suçüstü yakalandı. Bursa'da, son 20 günde telefon dolandırıcılığı olayına karışan 28 şüpheli adli mercilere teslim edildi.

Osmangazi ilçesi Santral Garaj Mahallesi üzerinde meydana gelen olayda, 81 yaşındaki A.K.’yı telefonla arayarak polis olduğunu söyleyen bir kişi, yine kuyumcu soygunu senaryosunu sahneye koydu. Sahte polisin anlattıkları üzerine panikleyen yaşlı adam, konferans sistemiyle aiesiyle görüştürüldü. Bunun üzerine paniğe kapılan yaşlı adam, 30 bin liralık altını bir poşete koyarak sahte polislerin söylediği adrese geldi. Yaşlı adamı takibe alan Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, altını almaya gelen Suriye uyruklu M.H. (22) ve M.A.'yı (23) gözaltına aldı. Ekipler, aynı yöntemle M.A. isimli kadının 25 bin liralık altınını almaya çalıştıkları öne sürülen Y.T. (21) ve İ.B. (25) de polis tarafından suçüstü yakalandı.

Şanlıurfa’dan dolandırıcılık için Bursa’ya geldikleri belirtilen Y.T. (19), İ.B. (24), M.H. (22) ve M.A. (22), emniyetteki ifadelerinin tamamlanmasıyla 'dolandırıcılık ve unvan gasbı' suçlarından adliyeye sevk edildi. Bu arada, telefon dolandırıcılarının internet üzerinden indirdikleri özel yazılımlı programlarla vatandaşları 155, 156 gibi numaralardan arayabildikleri ortaya çıktı. Bursa Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, banka önlerine asılan afişlere rağmen dolandırıcılığın önlenememesi üzerine özel bir birim oluşturulduğu, son 20 gün içinde 28 telefon dolandırıcılığı olayının son anda engellendiğini açıkladı.