Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 170’inci yıl dönümü, Başkent’te çeşitli etkinliklerle kutlandı. Emniyet mensupları Anıtkabir’i ziyaret ederek, Ata’nın huzuruna çıktı.

Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Emniyet Teşkilatı'nın kuruluşunun 170. yılı dolayısıyla Anıtkabir'de düzenlenen törene katıldı. Lekesiz ve emniyet mensupları, Aslanlı Yol’dan yürüyerek, Atatürk’ün mozolesine geldi. Emniyet Genel Müdürü Lekesiz’in mozoleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra, Misak-ı Milli Kulesi’ne geçen Lekesiz, Anıtkabir Özel Defteri’ne günün anlam ve önemini belirten yazı yazdı.

Lekesiz özel deftere şunları yazdı: "Büyük Atatürk, 170 yıldır yılmadan, yorulmadan vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için canını bile vermekten çekinmeden görev yapan Türk Emniyet Teşkilatı mensupları olarak manevi huzurundayız. Ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşması için Emniyet Teşkilatı olarak üzerimize düşen sorumluluğunun farkındayız. Nice şehidimizin kanıyla sulanan bu topraklarda, sorumlu olduğumuz görevi idrak ederek, vatandaşlarımızın huzur ve güven ortamı içinde yaşaması için çalışmalarımızı kararlılıkla yerine getirmekten kıvanç duyuyoruz. Devletimizin ve milletimizin güvenliği için göstermiş olduğumuz cansiperane çalışmalarımız, geçmişte olduğu gibi gelecekte de aynı kararlılıkla devam edecektir. Ruhun şad olsun."