Türk Polis teşkilatının 170. kuruluş yıl dönümü sebebiyle Edirnekapı Şehitliği’nde anma töreni yapıldı. İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Dua eden şehit aileleri, gözyaşlarını tutamadı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 170. yıl dönümü için yapacağı etkinlikleri, savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesi nedeniyle iptal etti.

Edirnekapı Şehitliği’nde 170. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle bir anma yapıldı. Tören, Polis Şehitlik Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başladı. Okunan İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok bir konuşma yaptı. “Türk milleti, şehitlerimizin ve gazilerimizin kıymetini daima bilmiştir.” diyen Altınok, “Türk milleti onları asla unutmamış ve unutmayacaktır. Türk emniyet teşkilatımızın 170. kuruluş yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum.” ifadelerini kullandı.

Mezarlıkta şehitler için bol bol dua edildi. Özel harekat polisleri şehitler için saygı atışı yaptı. Törenin ardından Selami Altınok, eşi Gülhan Altınok, polisler ve şehit aileleri kabristanlara karanfil bırakıp Kur'an-ı Kerim okudu. Bazı şehit yakınları gözyaşlarını tutamadı.