Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki bombalı saldırı sonrası artan terör olayları sebebiyle teyyakuza geçen polis ekipleri, yurdun dört bir yanında istihbarat birimlerince verilen şüpheli araçları arıyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Bursa emniyet Müdürlüğü'ne bildirdiği şüpheli 5 aracın plakası telsiz anonslarıyla ekiplere verildi.

İzinlerin kaldırıldığı Emniyet Teşkilatı'nda istihbarat birimlerince bildirilen ve patlayıcı madde bulundurabileceği belirtilen araçların plakaları sık sık ekiplere bildiriliyor. Muhtemel saldırılara karşı ekiplerin büyük bir hassasiyet içerisinde olay yerine gitmeleri isteniyor. Özellikle gece saatlerinde belirtilen ihbarlara iki-üç ekip halinde gidilmesi ve çelik yelek giyilmesi konusunda sık sık uyarı yapılıyor.

Sabah saatlerinde Bursa Emniyet Müdürlüğü Haber Merkezi, telsiz anonsuyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün 'şüpheli' olarak bildirdiği 5 aracın plakasını ekiplere yazdırdı. İşte o plakalar ve araçlar: "Batman'dan çalınan 2011 model 38 FH plakalı Ford kamyon. Şırnak'tan çalındığı belirtilen 25 AT 173 plakalı Nissan kamyon. 01 BGA plakalı 2015 model Toyota marka otomobil. 21 ET 628 plakalı 2011 model kırmızı renkli motosiklet. Tescil kaydı bulunmayan 30 AL 284 plakalı araç."

ŞÜPHELİ PAKET İHBARI DA ARTTI

Öte yandan son günlerdeki artan terör olayları sebebiyle 155 Polis İmdat Hattı'na yapılan şühheli paket ihbarında da belirgin bir artış görülüyor. Bursa'da daha evvel günde 1 ya da 2 kez şüpheli paket ihbarı yapılırken son günlerde bu sayı epeyce arttı. Otobüs durakları, parklarda ya da vatandaşların kalabalık olarak bulunduğu semtlerde durumu şüpheli görülen, unutulan çantalar hemen Bursa Emniyet Müdürlüğü 155 Polis İmdat Hattı'na bildiriliyor. Kısa sürede olay yerine giden uzman ekipler, şüpheli paket ya da çantaları büyük bir hassasiyetle inceliyor.