Bandırma KOM Grup Amirliği ekipleri, uyuşturucu ve sigara kaçakçılığı yapanlara operasyon düzenledi.

Balıkesir’in Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize İşlerle Mücadele (KOM) Grup Amirliği, S.A. ve E.E. isimli şahısların İstanbul ilinden ilçeye yüklü miktarda uyuşturucu madde getirecekleri ihbarını aldı. Ekipler, ilçe girişinde gerekli tertibatlar aldıktan sonra şahısların kullanmış olduğu aracı durdurdu. Otomobil içerisinde bulunan ikisi bayan toplam dört şahıs gözaltına alındı. Araçta ve şahısların üzerlerinde yapılan aramalarda toplam 750 gram sentetik Kannabinoid (Bonzai) maddesi ve üç adet fişek halinde esrar maddesi ele geçirildi. Adli makamlara sevk edilen dört şahıstan biri mahkemece serbest kaldı, S.A. ve E.E. tutuklanarak cezaevine gönderildi, B.B. ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Öte yandan Bandırma KOM Grup Amirliği ekiplerince ilçedeki pazar yerinin girişinde bulunan ve sürekli olarak kaçak sigara satışı yaptığı yönünde bilgiler alınan şahısların kaçak sigaraları depoladıkları bodrum katında arama yaptı. Arama neticesi toplam 100 bin paket gümrük kaçağı sigara ve 10 gram esrar maddesi ele geçirildi.

Konu ile ilgili M.B. ve İ.K. isimli iki şahıs karaokoldaki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan M.B. ve İ. K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.