Siirt'te polislere yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınanlara destek olmak için vatandaşlar şiddetli yağan yağmura rağmen adliye önünde toplandı.

Sabahın erken saatlerinde adliye önünde ellerinde dövizlerle polislere destek olmak için bir araya gelen polis yakınları ve çok sayıda vatandaş 'Polislere uzanan eller kırılsın', 'Zalimler için yaşasın cehennem', 'Hırsızlar dışarıda kahramanlar içeride' diye slogan atarak adliye önünde bekledi.

Gözaltına alınan polislerden Muharrem Hamdi Kahraman'ın eşi Ayşegül Kahraman, burada yaptığı açıklamada, eşinin gece gündüz demeden görev aşkıyla çalıştığını belirterek, hukuksuz hiçbir şey yapmadığını anlattı. Eşinin günlerce eve gelmediğini ve suçluların peşinde koştuğunu dile getiren Kahraman, "Eşim şu an içeride, biz gurur duyuyoruz. Yanlış hiçbir şey yapmadı. Haram lokma yemedi ve yedirmedi. Biz 14 aylık evliyiz, daha yeni evliyiz. Ben 6 aylık hamileyim. İnanıyorum ki eşim suçsuz. Birçok polis eşi benimle aynı duygular içerisinde. Biz inanıyoruz ki bu insanlar suçsuz." diye konuştu.

Gözaltına alınan polislerden İsmail Dündar'ın babası Ramazan Dündar da "Oğlum görevini her zaman hakkıyla yaptı. Ben oğluma haram lokma yedirmedim. Oğlumun suçsuz çıkacağına da inanıyorum." dedi.

Polislere destek için adliye önüne gelen vatandaşlardan Beşir Öztaş ise 12 Eylül'de bile böyle bir zulümle karşılaşmadığını belirterek, yapılan haksızlıkların karşısında dimdik duracaklarını kaydetti.

Bu arada emniyet personeli, 5 kamera ile gözaltındaki polislere destek olmak için gelen vatandaşları uzun süre görüntüledi. Gözaltına alınan 12 polisin emniyetteki ifadeleri devam ediyor.