Uşak'ın 23 yıldır en başarılı okullarından Özel Üftade Lisesi'ne polis, zabıta ve itfaiyenin de aralarında olduğu dokuz kurum eşliğinde yapılan baskın, büyük tepki topladı. Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM)'nün başında olduğu baskına Uşak Belediyesi'ne bağlı Zabıta, İtfaiye ve İskan müdürlükleri, Milli Eğitim, SGK, Defterdarlık, Gıda Tarım ve Hayvancılık, Halk Sağlığı ve diğer kurumlardan ekipler katıldı.

KENDİ ALDIKLARI DEFTERLERİ İSTEMİŞLER

"Rutin" olduğu iddia edilen denetlemede, Uşak Defterdarlığı'na bağlı vergi müfettişleri, 6 Ağustos 2015'te kurumdan bir yazıyla defter ve belgeleri almalarına rağmen görevlilerin bunları tekrar istediğini belirten okul yetkilileri, buna rağmen herhangi bir problem yaşanmadan, en güzel şekilde evsahipliği yaptıklarını söyledi.

'HAKSIZLIK, HUKUKSUZLUK, KEYFİLİK, HER ŞEY VAR'

MHP Uşak Milletvekili Durmuş Yılmaz ise terör örgütlerinin asker ve polis şehit ettiği bir dönemde hükümetin polislerle okul baskınlarının sadece Uşak'ta değil, Türkiye genelinde yapıldığını söyledi. Yılmaz, "Bunlardan birisi Uşak'ta yapılıyor. Allah, akıl fikir versin. Haksızlık, hukuksuzluk, keyfilik, her şey var. Buna denilecek bir şey yok artık." diye tepki gösterdi.

Aktif Eğitimciler Sendikası Uşak İl Temsilcisi Nihat Çakın da yazın okula yapılan denetimin rutin dışı olduğunu savundu. Çakın, "Milli Eğitim Müdürlüğü ve il denetmenleri yıl içerisinde gerekli kontrolleri yaptığı halde, şu an yapılan bu denetimlerin zamanlamasını manidar buluyorum. Rutin yapılan bu denetimlerin, öğrenci velilerinin kafasını karıştırmak ve endişeye sevk etmek için yapılan bir denetim olduğunu düşünüyoruz." diye konuştu.

'TERÖR YUVALARININ VERDİĞİ SIKINTILARI BAŞKA YERLERE ÇEKMEK İSTİYORLAR'

Uşak Barosu Başkanı Baki Kantar, hükümetin polisle eğitim kurumlarına yaptığı baskının, hem hukuka hem de edebe aykırı olduğunu söyledi. Hükümetin, terör yuvaları meydanda dururken okula baskın yapmasının, sıkıntılarını başka yere çekmeyi amaçladığını düşündüğünü dile getiren Kantar, şunları kaydetti: "Hukuki bulmuyorum. Devletin birçok işi varken eğitim kurumunu suçlu ilan ederek suç yuvasıymış gibi davranması, hukuka aykırı olduğu gibi edebe de aykırıdır. Terör yuvaları meydanda, terör yuvalarının verdiği sıkıntıyı başka yerlere çekmek istedikleri kanaatindeyim."