Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in TMMOB’a bağlı Mimarlar Odası Ankara Şubesi yöneticileri hakkında yaptığı suç duyurusu üzerine Oda yöneticileri Çankaya Polis Merkezi’ne giderek ifade verdi. Suç duyurusunun gerekçesi ise ‘Kamu düzenini bozmak, kamu faaliyetlerini engellemek’ olarak belirtildi.

İfade verdikten sonra açıklama yapan Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "Evet biz düzeni bozuyoruz. Ama bu kamu düzeni değil, rant düzeni. Melih Gökçek’in rant düzenini bozduğumuz için ifade verdik." diye konuştu.

Çankaya Polis Merkezi’ne giderek ifade veren Mimarlar Odası Ankara Şubesi yöneticileri, ardından İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Genel Merkezi’ne geçerek burada basın açıklaması yaptı. Açıklamasında kamu varlıklarının birilerine peşkeş çekilmesine engel olduklarını belirten Candan, "Gökçek'in toplum yararına yaptığı bir kamu faaliyeti var da biz mi engelliyoruz? Bizim mücadelemiz kamu düzenini bozan değil, kamu yararını koruyan bir mücadele. Ülkenin en önemli kültür, çevre ve yapılı varlıklarının birilerine peşkeş çekilmesine karşı çıkıyoruz. Eğer düzeni bozmak buysa Melih Gökçek ve onun gibilerin düzenini bozmak boynumuzun borcudur." diye tepki gösterdi.

'RANT DÜZENİNİ BOZUYORUZ'

Mimarlar Odası’nın kamu yararına çalışan Anayasal bir kurum olduğunu hatırlatan Candan, şunları söyledi: "Bir düzeni bozduğumuz ortada, parselasyon ve rant düzenini bozuyoruz. Kamu düzenini bozan, hukuku çiğneyen, mahkeme kararlarını uygulamayan, parselasyon paylaşımına girenler, kamu düzeni diye bir şey bırakmadılar. Kamu düzenini bozanlar ile kamu yararına çalışanları cümle alem bilmektedir. Arınç da bunun itirafçısıdır. Kimin bu ülkeyi sevdiğini, kimin insanların sağlıkla kentlerde nefes alması için mücadele ettiğini, kimin iyi kimin kötü olduğunu, kimin memleket, kimin rant için çalıştığını herkes biliyor."

'GÖKÇEK BİZİ OYALIYOR, TAZMİNAT DAVASI AÇABİLİRİZ'

Candan, Gökçek’in kendileri hakkında suç duyurusunda bulunmasına rağmen dava açmadığını belirterek, "Hukukçularımız şimdi inceliyorlar konuyu. Bizi meşgul ediyorlar, yıldırmaya çalışıyorlar, oyalıyorlar. Suç duyurusunda bulunuyorsanız, suç unsuru bulup davayı da açacaksınız. Suç duyuruları dava sürecine dönüşmediği için de bizim zamanımızdan çalınmış oluyor. Arkadaşlarımız çalışıyor, eğer mümkünse tazminat davası açabiliriz." ifadelerini kullandı.

Polis merkezine gelerek ifade veren isimler arasında Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan ve Mimarlar Odası Ankara Şubesi 2. Başkanı Ali Atakan, Yönetim Kurulu Üyeleri Tuğba Arslan, Namık Kemal Kaya, Muteber Osmanpaşaoğlu ve Gökhan Yıldırım yer aldı.