Batman'ın Kozluk ilçesinde Özel Harekat polisi aracının geçişi sırasında yola döşenen mayının patlatılması sonucu bir polis şehit oldu, 3 polis ile 5 sivil yaralandı.

Kozluk ilçesi yakınlarında bomba yüklü araç ihbarı alan Özel Harekat polisleri olay yerine gitti. Batman - Kozluk karayolu Samanyolu mevkiinde görevden dönen Özel Harekat polislerinin geçişi sırasında önceden yola döşenmiş mayın uzaktan kumandayla patlatıldı. Patlamada Nedim Erbay şehit oldu; Evren Gül, Şakir Kıymet, İbrahim Coşkun isimli polisler ve yoldan geçen 5 sivil vatandaş yaralandı.

Yaralı polisler ve sivil vatandaşlar Batman Devlet Hastanesi ve çevre hastanelere kaldırıldı. Güvenlik güçleri, bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı. Polislere kan vermek isteyen meslektaşları hastane önüne akın etti.

Patlamanın ardından bölgede terör örgütü PKK ile güvenlik güçleri arasında çatışma yaşandığı ve bu çatışmada 2 PKK’lı teröristin öldürüldüğü iddia edildi.

Batman Valisi Azmi Çelik ve İl Emniyet Müdürü Necati Denizci hastaneye gelerek bilgi aldı.

Bu arada hastane önünde Özel Harekat polisleri ile bazı hasta yakınları arasında bir süre gerginlik yaşandı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.