Diyarbakır'da kimliği belirlenemeyen yüzleri kapalı iki kişi, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi'nde görevli bir polis memurunu takip edip dövdükten sonra beylik silahını gasp edip kaçtı. Saldırganlar, kendilerini kovalayan polis ekiplerine, gasp ettikleri silahla ateş açtıktan sonra izlerini kaybettirdi.

Alınan bilgiye göre olay, Yenişehir ilçesi Selahattin Yazıcıoğlu Caddesi üzerinde meydana geldi. Bölgede bulunan evine gelen Özel Harekat polisi, kimliği belirsiz iki kişinin saldırısına uğradı. Polis memurunun karşılık vermesi üzerine saldırganlar, polis memurunu önce dövdü sonra beylik tabancasını aldı. Saldırganların taksiyle kaçtığı bilgisi üzerine polisler alarma geçti. Ekiplerin çalışması sonucu Sur ilçesi Çiftkapı bölgesinde saldırganların izine rastlandı. Saldırganlar, burada gasp ettikleri silahla kendilerini takip eden polis memurlarına ateş açtı. Polisin de karşılık vermesi üzerine kısa süreli çatışma yaşandı. Çatışmanın ardından Turistik Cadde'sine giren iki şüpheli, burada da polisle çatıştıktan sonra Benusen Mahallesi'nin dar sokaklarına girerek izlerini kaybettirdi.

SALDIRGANLAR KAÇTI

Diyarbakır'da polis memurunun dövülerek silahının gasp edilmesi üzerine çok sayıda emniyet ekibi bölgeye sevk edildi. Saldırganlar kaçarken darp edilen Özel Harekat polisinin hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Polis ekipleri, saldırganların kaçarken kullandığı takside ve olay mahalinde inceleme yaptı. Yapılan incelemede, saldırganların, polis memurundan gasp ettikleri silahla olay yerine gelen ekiplere ateş açtıkları belirlendi.

Diyarbakır'da geçen yıl polis memurları Osman Bal ile Ali Kızıloğlu evinin önünde, Astsubay Nejdet Aydoğdu ise eşiyle semt pazarında alışveriş yaparken saldırıya uğramış ve hayatını kaybetmişti. Üç olayın da faili hala yakalanamadı.