Bahçelievler’de bir şahıs elinden aldığı silahla görevli polis memurunu vurdu. Ağır yaralanan polis memuru hastaneye kaldırıldı. Şahıs ise polise teslim olmayarak, etrafa rastgele ateş etti. Olay yerine çok sayıda özel harekat polisi sevk edildi. Şahıs uzun uğraşlar sonucu ikna edilerek, gözaltına alındı.

Olay Soğanlı İkbal Sokak’ta saat 15.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre madde bağımlısı bir şahsın etrafa zarar verdiği ihbarını alan polis olay yerine geldi. Mert S. isimli şahıs olay yerine gelen polislerle tartıştıktan sonra, polisin tabancasını aldı. Polisi karnından ve bacaklarından yaralayan şahıs, rastgele sokakta ateş açmaya başladı. Yaralanan polis için sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Yaralı polis ambulansla Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Polisin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Öte yandan etrafa ateş etmeyi sürdüren şahıs ise bir binaya girdi. Polis geniş güvenlik önlemi aldı. Güvenlik şeridi çeken polis sokağa kimseyi almadı. Özel harekat timleri, rehine olma ihtimalini de göz önüne alarak olay yerine sevk edildi. Bölgeye gelen özel harekat timleri operasyon için harekete geçti. Bazı timlerin şahsın içinde bulunduğu apartmana girdiği görüldü. Şahıs yaklaşık 2 saatlik ikna çalışması sonucunda polis tarafından etkisiz hale getirilerek, gözaltına alındı. Olayla ilgili bir şahsın daha polis merkezine götürüldüğü belirtildi. Yaşanan gerginlik sırasında bir özel harekat polisi ile bir basın mensubu arasında tartışma yaşandı. Polisin basın mensubuna elindeki tüfeğiyle vurduğu görüldü.

Polis, olayla ilgili inceleme başlatıldı.