Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, polis ile şüpheli arasındaki kovalamaca kanlı bitti. 'Dur' ihtarına uymayan şüpheli şahıs, bir polis memurunu yaralayarak olay yerinden kaçmaya çalıştı. Çok sayıda polisin sıkıştırdığı şüpheli, elinden ve ayağından vurularak etkisiz hale getirildi. Şüphelinin 3 adet dolandırıcılık, 2 adet resmi evrakta sahtecilik, 3 adet cinsel taciz, 1 adet hakaret ve 1 adet fuhşa teşvik ve aracılıktan kaydının bulunduğu, bu suçlardan toplam 35 ay kesinleşmiş cezasının olduğu öğrenildi.

Valilik, bugün meydana gelen olayla ilgili açıklama yaptı. Açıklamaya göre, saat 14.50 sıralarında Polis Acil Çağrı Merkezi'ne, Kozluk Mahallesi D-100 Seka Tüneli Üzerinde Yanyol Öğretmenevi içerisinde kırmızı montlu, mavi kot pantolonlu yalnız başına oturan bir şahsın arandığı şeklinde ihbar geldi. Bunun üzerine, polis haber merkezince, İzmit İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekip adrese sevk edildi. Adrese giden görevliler, eşkale uyan şahsı araştırdıkları sırada bir erkek şahıs E.K. isimli kişi, belinden çıkardığı silahla ateş ederek polis memuru E.C.'yi kasık bölgesinden yaraladı. Şüpheli daha sonra bir aracı gasp ederek olay yerinden kaçmaya çalıştı, ardından bu aracı terk ederek, ikinci bir araç gasp etti.

Olay yerine çağrılan takviye ekiplerin gelmesi ile, E.K. isimli şahıs, SEKA Kağıt Fabrikası içerisinde bulunan film platosunun önünde yaralı olarak ele geçirildi. Şüphelinin 3 adet dolandırıcılık, 2 adet resmi evrakta sahtecilik, 3 adet cinsel taciz, 1 adet hakaret ve 1 adet fuhşa teşvik ve aracılıktan kaydının bulunduğu bu suçlardan toplam 35 ay kesinleşmiş cezasının bulunduğu bildirildi.

Öte yandan, yaralı polis memuru da Seka Devlet Hastanesinde ameliyata alındı. Şüpheli şahıs ise Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi edilmeye başlandı.

Olayla ilgili tahkikatın sürdüğü bildirildi.