Kendilerini, 'polis, savcı' gibi kamu görevlisi olarak tanıtarak, telefonla aradıkları vatandaşları, soruşturma yalanıyla kandıran dolandırıcıların önü alınamıyor. Bursa'da polis olduğunu söyleyen kimliği henüz belirlenemeyen bir kişinin anlattıklarına kanan vatandaş, toplamda 43 bin 500 lirayı sahte polislere teslim etti.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Çarşı Polis Merkezi Amirliği'ne müracaat eden M.M., kendisini polis olarak tanıtan kimliği meçhul kişi tarafından dolandırıldığını söyledi. Olayla ilgili ifade veren M.M., "Nalbantoğlu Mahallesi'ndeydim. Telefonla beni arayan kişi, polis olduğunu, yürütülen bir soruşturma kapsamında para yatırmam gerektiğini söyledi. Öncelikle telefonu hiç kapatmamamı tembihledi. Banka hesabımdaki 2 bin 500 lirayı verilen hesaba yatırdım. Ardından Fevzi Çakmak Caddesi'ndeki banka şubesinden şahsın yönlendirmesiyle 20 bin lira kredi çektim. Paranın 16 bin 500 liralık kısmını bir banka şubesine yatırdım. Paranın 3 bin 500 liralık bölümünü de kartsız işlem yaparak yatırdım. Telefonu kapatmayan şahıs bu kez, evdeki altınlarımı almamı söyledi. Altınları alıp bozdurdum, 21 bin lirayı da bir başka bankaya yatırdım. Bir süre sonra dolandırıldığımı anlayınca polis merkezine geldim." dedi. Olayla ilgili Cumhuriyet Savcısı soruşturma başlattı.

Öte yandan Uludağ Şehit Şerafettin Yılmaz Polis Merkezi Amirliği'ne gelen S.A. isimli vatandaş da dolandırıldığını öne sürdü. S.A., şunları kaydetti: "Cep telefonumu arayan bir kişi, 'Bir şirketten alışveriş yapıldığını görüyoruz, onay verdiniz mi?' dedi. 'Hayır' cevabını verdim. Daha sonra bankamı aradığımda internet üzerinden kredi kartımla 2 bin 112 liralık alışveriş yapıldığını fark ettim. Beni dolandıran kişi ya da kişilerden şikayetçiyim."