Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Ali Yavuz, son olarak Diyarbakır ve Erzurum’da polisle askere, Ankara’da vatandaşlara yönelik yapılan saldırıları kınadıklarını açıkladı. Yavuz, bu eylemleri yapanlara destek verenlerin Türk adaleti önünde hesap vermesini istediklerini duyurdu.

Dernek Başkanı Ali Yavuz, Ankara’da yapılan bombalı saldırı ve PKK terör örgütünün askerle polise yönelik düzenlediği saldırılarla ilgili açıklama yaptı. Yavuz, açıklamasında, şunları kaydetti: “Hafta sonu Diyarbakır’dan gelen haberlerle kahrolduk. Kahraman polisimiz eşinin ve küçük çocuğunun yanında kahpece haince şehit edildi. Yine sokaklara barikat kurup hendek kazan canilerin kurdukları barikatları kaldırmaya giden polislerimize kurulan bombalı tuzağın patlaması sonucu bir polisimiz şehit olmuş üç polisimiz yaralanmıştır. Erzurum’dan gelen iki şehidimizin acı haberi ile yıkıldık. Diyarbakır Ergani’den gelen acı haberle yüreğimiz dağlandı bir polis memurumuz haince şehit edilmiştir. Ankara’da haince kalleşçe yaşanan olayda yüzlerce vatandaşımız yaralandı, 97 vatandaşımız hayatını kaybetti, yaşanan bu terör olayını şiddetle ve nefretle kınıyor. Bir an önce bu eylemi yaptıranları destekleyenlerin yakalanarak Türk adaleti önünde hesap vermelidir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına ve yüce milletimize baş sağlığı ve sabırlar diler. Yaralı polislerimize ve yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Kahpece, haince şehit edilen kahramanlarımızın haberleri ile bizlerin canını yakan evlerimize ateş düşürenlerin canlarının yakılmasını ciğerlerine ateş düşürülmesini istiyoruz.”

“Devletimizin birlik ve beraberliğini bozan birlik ve dirliğimize zarar verenlerin tek tek bulunup her zaman söylediğimiz gibi idamın getirilerek idam edilmesini istiyoruz.” diyen Yavuz, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bunlarla oturup müzakere anlaşma yapılmasından kendilerini güçlü zannederek hak aldıklarını söyleyerek yaptıkları olaylara göz yumulması bunlar iyice şımartılarak güçlendirildiler. Bölgedeki vatandaşlarımıza daha çok zarar vermeden devletimiz bu canilere karşı demokratik hakkını kullanıp gereken cezaların verilmesini devletimizle oyun oynanmayacağının bildirilmesini istiyoruz.”