Adana’da gaz bombası kapsülü başına isabet eden 14 yaşındaki Şahin İzsiz yaralandı. Babası Bercez İzsiz, oğlunun yüz kemiğinde çatlak oluştuğunu, gözünde sorun olup olmadığının ise tetkiklerin ardından ortaya çıkacağını söyledi. İzsiz, olayı gerçekleştiren polislerle ilgili dava açacağını söyledi.

Abdullah Öcalan'ın yakalanışının 16'ncı yıl dönümü sebebiyle Şakirpaşa Mahallesi’nde toplanan bir grup ile polis arasında çatışma çıktı. Polisin gruba biber gazıyla müdahalesi sırasında, fırına ekmek almaya giden 14 yaşındaki Şahin İzsiz, yüzüne isabet eden gaz bombası kapsülü ile yaralandı. Baba Bercez ve yakınlarınca Dr. Aşkım Tüfekçi Çukurova Devlet Hastanesi'ne götürülen çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu, ancak yüzünde çatlak oluştuğu, gözünde bir sorun olup olmadığının ise tetkiklerden sonra ortaya çıkacağı belirtildi.

Oto lastik tamircisi 53 yaşındaki 6 çocuk babası Bercez İzsiz, oğlu Şahin’i ekmek almak için fırına gönderdiğini, oraya yakın işyerinin de eylemlerde zarar görüp görmediğini öğrenmek için ise bakmasını söylediğini anlattı. İzsiz, şunları anlattı: “Eve döndüğü zaman gaz bombası fırlamış çocuğun yüzüne. Hem kemikte çatlak var, hem de kaşın üzerinde 2-3 dikiş atmışlar. Yanık var. Getirirken çocuğu karakola götürdüm. Bu taş meselesi falan değil. Taş nerede yanık nerede. Çocuğun yüzünün belli bir bölümü yanmıştır. Bu sene liseye gidecekti. Okula gider, çıkınca ise yanıma gelir. Herhangi bir eyleme katılma durumu hiç olmadı.”

Baba İzsiz, oğlunu yaralayan kişilerle ilgili dava için elinden ne gelirse yapacağını anlatarak, “Çocuğu resmen öldürmek ve tecavüzdür bu. Bu gaz bombası arka tarafından gelse belki şimdi ölmüştü. Gözü için doktor şimdilik bir şey söylemedi. Yüzde çatlak var. Ameliyatta olabilir. Hastaneye getirirken karakola da götürdüm. Onlar da ‘tutanağı getirin’ dedi.” diye konuştu.