Adana'da geçtiğimiz günlerle polis baskınına uğrayan Burç Eğitim Kurumları'na bağlı okullar, Mersin'de düzenlenen 46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması bölge finalinde 5 dalda ödül aldı. 2 dalda hem birinci hem de ikinci olan Burç Eğitim Kurumları'nın öğrencileri, 1 dalda 3'üncülük elde etti.

Türkiye Bilimsel Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK)) tarafından düzenlenen ve Mersin Üniversitesi'nin organize ettiği 46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması Mersin Bölge Sergisi'nde dereceye girenler, Yenişehir Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle açıklandı. Dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törende konuşan TÜBİTAK Mersin Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Ülkü Çömelekoğlu, Mersin bölgesine bu yıl bin 544 proje başvurusu yapıldığını söyledi. Bu projelerin 194 tanesinin Adana'dan, 191'inin Gaziantep'den, 98'inin Hatay'dan, 2'sinin KKTC'den, 168'inin Kahramanmaraş'tan, 23'ünün Karaman'dan, 1'inin Kilis'ten, 837'sinin Mersin'den, 30'unun da Osmaniye'den olduğunu ifade eden Çömelekoğlu "Başvuran projeler juri değerlendirmelerinden geçerek özverili bir çalışma sonunda seçildi. Bölge sergisine bin 544'den projeden 100'ünü davet ettik. Bu projeler 30 Mart 1 Nisan tarihleri arasında Yenişehir Kültür Merkezi'nde sergilendi." diye konuştu. Çömelekoğlu, burada birinci gelen projelerin Ankara'da bölgeyi temsil edeceğini kaydetti.

Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ise TÜBİTAK tarafından düzenlenen bu yarışmanın amacının; öğrencilerin temel ve sosyal bilim alanlarında çalışma yapmasını teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelere katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

Vali Özdemir Çakacak da her şeyin merakla başladığına dikkat çekti. Çakacak, "Merak eden araştırır, okur, inceler, düşünür ve burada sergilenen projeler gibi projeler ortaya koyar. Gün gelir bu projeler pratiğe dönüşür. Uygulamaya geçer ve bundan bizler mutluluk duyarız. Ar-ge çalışmalarına önem veren gençleri araştırma ve bilimsel çalışmalar ortaya koymaya özendiren böyle yarışmaları önemli buluyoruz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından 15 dalda birinci ve 10'ar dalda ise ikinci ve üçüncü olan öğrencilerin ödülleri Vali Çakacak, Rektör Prof. Dr. Çamsarı ve diğer protokol mensupları tarafından verildi.

BURÇ EĞİTİM KURUMLARI 5 ÖDÜL ALDI

Adana'da geçtiğimiz günlerde polis baskına uğrayan Burç Eğitim Kurumları'na bağlı okullar 5 dalda ödül aldı. Öğrencilerden Bengisu Kübra Takkin ile Ayşe Korkmaz matematik, Ali Kaan Tor ile Hasan Basri Kabakçı fizik dalında birincilik elde etti. Muhammet Fatih Deniz ile Sinan Güler tarih, Ziya Erkoç ile Kurşat Duman Bilgisayar dalında ikinci oldu. Yine bilgisayar dalında Salih Yılmaz ile Cengiz Buldu 3. oldu.

Öğrencilerden Ali Kaan Tor, "Çok mutluyuz bu başarımızda payı olan öğretmenlerimize ve okul yönetimimize teşekkür ediyoruz. Bunları yaparken okulumuzun ve danışman öğretmenlerimizin büyük katkısı oldu. Bizleri yalnız bırakmadılar. Onlara teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Bengisu Kübra Takkin ise 1 yıldır çalıştıklarını, birincilik aldıkları için mutlu oldukları kaydetti.

Burç Vural Fen Lisesi Müdürü Abdullah Akça, öğrencilerinin özverili ve uzun bir çalışma sonucu bu başarıları elde ettiğini söyledi. Ankara'da da aynı başarıyı devem ettirme temennisinde bulunan Akça, "Burç Eğitim Kurumları olarak 2 birinciliğimiz, 2 ikinciliğimiz ve 1 de üçüncülüğümüz var. Toplam 9 proje ile katılmıştık. 5'inin derece elde etmesi bizleri mutlu etti. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz." dedi.